Jaroslav Mašek: iPrázdniny s učiteli 1: Můj školní rok ve slovním mraku

pondělí 24. června 2019 ·

Další školní rok je za námi. Jaký byl ten můj? To by bylo na dlouhé povídání. A jaký byl ten váš? To je určitě také na dlouhé povídání. Co kdybychom se ho pokusili vystihnout jen v několika slovech? A ta uspořádali do nějaké grafické podoby, například do slovního mraku?


Zadání aktivity

1.Vytvořte slovní mrak se slovy, která co nejlépe vystihují váš právě skončený školní rok (tipy, v čem jej vytvořit, najdete níže).
2.Slovní mrak uložte ve formátu jpg nebo png.
3.Na portálu iPrázdniny s učiteli jej publikujte podle návodu níže.

V čem vytvořit slovní mrak

Moc rád mám cloudovou aplikaci WordClouds.com. Na vytvoření slovního mraku vám zde stačí pouze internetový prohlížeč. Prostředí je sice v angličtině, ale proklikáním menu brzy pochopíte všechny možnosti, které služba nabízí.

Mobilní varianty

Nemusel bych tu ani konkrétní zmiňovat. Stačí, když ve vašem obchodě (AppStore, Google Play) vyhledáváte aplikaci podle klíčových slov „word cloud“ a hned se vám jich několik nabídne. Zajímavě vypadá Wordsalad, která je dostupná pro obě zmíněné platformy, pro Android mě zaujala aplikace Word Cloud, pro iOS pak WordPack. Určitě ale vygooglíte i jiné.

Jak mohu svůj slovní mrak publikovat v iPrázdninách

1. Navštivte stránku Virtuálního Digicentra.
2. Abyste mohli publikovat, je potřeba se zaregistrovat.
3. Po schválené registraci se přihlaste na stránce iPrázdniny s učiteli.
4.Vytvořte nový příspěvek s názvem „Můj školní rok ve slovním mraku“, připojte svůj obrázek slovního mraku, zvolte rubriku „iPrázdniny 1“ a odešlete příspěvek ke schválení. Po schválení se objeví mezi ostatními na hlavní stránce. Detailní postup, jak publikovat, najdete zde.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.