Rudolf Urbánek: Výuka digitálních dovedností je už dnes nutností

úterý 12. března 2019 ·

„Reformace školství, do které se pustila Marie Terezie, byla jedním z důležitých milníků a hlavních zdrojů úspěchu v českých zemích v období nastupující industrializace. Vzdělání tehdy ovládali jezuité a zastaralé metody výuky neodpovídaly potřebám monarchie... V podobné historické příležitosti se nalézáme i nyní,“ píše v Hospodářských novinách Rudolf Urbánek, generální ředitel firmy Microsoft pro Česko a Slovensko.


Rudolf Urbánek (linkedin.com)
Urbánek mimo jiné píše:

Je téměř jisté, že studenti, kteří vyjdou ze školy v roce 2030 a později, budou potřebovat zcela jiné dovednosti než perfektně vyjmenovat data středověkých bitev nebo druhy korýšů. Prim budou čím dál více hrát zejména digitální dovednosti...

Právě nyní je nejvyšší čas zavést vyučování digitálních dovedností a využívání technologií v rámci povinné školní výuky, a to napříč předměty, a také inovovat přístup k samotné metodě učení, ať jsou na budoucnost dobře připraveny i další generace. V roce 2030 bude totiž programování bráno za stejně samozřejmé jako psaní či počítání.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
12. března 2019 v 9:14  

Jo to je vždycky zajímavé, jak všichni ví, co bude v roce 2030 samozřejmostí.
A jak Marie Terezie modernizovala jezuitské školství to už ví také každý. Ono to bude podobné jako s tou Komenského škola hrou, že?

Ale že děti hloupnou a škola to podporuje místo aby s tím bojovala, to dnes nikdo neví. Dokonce to hloupnutí svou neznalostí či hladností po penězích podporuje.

Pokud dítě nemá rozvinutý mozek a vybudovány spoje, žádná elektronika mu nepomůže v produktivním životě. Nejvýš z něj bude konzument a to ještě neperspektivní.

laimes řekl(a)...
12. března 2019 v 13:24  

starou belu nutností,hrát si s mobilem se naučí doma

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.