Den učitelů v černé

středa 27. března 2019 ·

Vedení spolku Pedagogická komora podporuje protestní akce slovenských učitelů – Petici za stažení návrhu nového zákona o pedagogických a odborných zaměstnancích a Den učitelů v černém. Doporučujeme českým učitelům, ředitelům škol i dalším pedagogickým pracovníkům, aby vyjádřili podporu kolegům ze Slovenska a aby zároveň podpořili návrhy spolku Pedagogická komora, které jsou shrnuty v otevřeném dopise politikům za záchranu českého školství. Čeští pedagogové mohou vyjádřit svůj postoj tím, že ve čtvrtek 28.března 2019 přijdou do práce ve smutečním – buď v černém oblečení, nebo s černou páskou.


„České školství je extrémně podfinancované, ministerstvo školství neumožňuje profesním organizacím podílet se na přípravě změn ve vzdělávání, odkládá se revize inkluze, náročná práce pedagogů není doceněna, odměna pro třídní učitele neodpovídá ani výši minimální mzdy,“ upozorňuje Radek Sárközi, prezident spolku Pedagogická komora, na největší aktuální problémy, „Do vlády a parlamentu brzy zamíří novela zákona o pedagogických pracovnících, podle níž budou moci na českých základních školách učit lidé bez pedagogického vzdělání, což bude mít negativní dopad na kvalitu výuky.“

Další informace naleznete zde
Další informace o akci slovenských učitelů naleznete například zde nebo zde

4 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
27. března 2019 v 11:58  

Podpory české Pedagogické komory slovenským učitelům si všimla i média na Slovensku :-)

https://domov.sme.sk/c/22084284/pedagogovia-sa-pocas-dna-ucitelov-na-protest-oblecu-do-cierneho.html

Michal Komárek řekl(a)...
27. března 2019 v 12:00  

A všimla si toho i Česká škola, pane Sárközi, která pod textem uvádí na článek ze SME odkaz. A odkaz na video slovenských učitelů...

Radek Sárközi řekl(a)...
27. března 2019 v 13:11  

Už si toho všimla i česká média včetně ČTK :-)

Radek Sárközi řekl(a)...
27. března 2019 v 13:35  

Jako první si toho všimli na Primě :-)

https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/smutek-nad-skolstvim-zitra-prijdou-ucitele-do-skol-v-cernem

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.