Anketa Dětský knihomol o nejoblíbenější dětskou knihu

pátek 8. února 2019 ·

Anketa Dětský knihomol 2018 je v plném proudu. Děti, učitelé a knihovníci mohou až do 25. března 2019 hodnotit knižní produkci uplynulého roku a v celorepublikové anketě hlasovat o nejoblíbenější dětskou knihu. Anketa rozvíjí a motivuje dětské čtenáře a posiluje vztah dětí ke knihám a ke vzdělanosti vůbec. Právě probíhá její už 26. ročník. V České republice jde o nejstarší anketu svého druhu, její tradice sahá až do roku 1993.


Od roku 1993 pořádá Pedagogická knihovna J. A. Komenského tuto akci ve spolupráci s dětskými oddělenímiveřejných knihoven a spolupracuje také se Svazem knihovníků a informačních pracovníků (SKIP). Z došlých hlasovacích lístků bude na konci března vylosováno 50 dětí, které získají knižní dar. Knihy pro výherce věnovala nakladatelství Albatros, Mladá fronta, Knižní klub, Edice ČT a další, kterým patří velký dík za podporu.

U zrodu ankety stála v 90. letech publicistka a knihovnice Ivana Hutařová, autorka odborných publikací o dětské literatuře, která působila právě v Pedagogické knihovně J. A. Komenského.

Hlasovat (elektronicky i prostřednictvím hlasovacích lístků) je možné v těchto kategoriích:

· Cena dětí
· Cena knihovníků
· Cena učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství
· Cena Noci s Andersenem


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.