Unikátní systém podpory nadání přinesl NIDV dvě ceny

sobota 8. prosince 2018 ·

Dvě významná ocenění akcentující inovativní přínos pro oblast podnikání si odnesl Národní institut pro další vzdělávání (NIDV). Úspěch slavil Systém podpory nadání, komplexní iniciativa, jejímž prostřednictvím NIDV na základě celostátní koncepce cíleně usiluje o rozvoj potenciálu všech žáků ve všech oblastech vědění. NIDV získal Zvláštní cenu Inovace roku 2018 a Čestné uznání Vizionáře roku 2018.


„Jsem opravdu ráda, že porota vyhodnotila Systém podpory nadání jako inovativní iniciativu. Cílený rozvoj nadání má ve výsledku nepochybně význam pro soukromou sféru, která potřebuje kvalitní lidi. Proto usilujeme mimo jiné o to, aby se v České republice více rozvíjela tzv. činnostní oblast vzdělávání, tedy rozličné aktivity podporující personalizovaný rozvoj žáků,“ podotkla Irena Hošková, která účast NIDV na obou akcích iniciovala.

Systém podpory nadání vychází z celostátní Koncepce podpory rozvoje nadání a péče o nadané na období let 2014–2020. Jedná se o komplexní přístup, který zajišťuje celé spektrum aktivit – od systematické podpory nadání, přes vyhledávání nadaných, poskytování zpětné vazby a mezinárodní spolupráci až po sledování a vyhodnocování funkčnosti celého systému.


Celý text a další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.