Školství jako priorita? Pokrytectví, rozzlobila se exministryně Valachová

středa 19. prosince 2018 ·

Zákon roku, státní rozpočet na rok 2019 s plánovaným schodkem 40 miliard korun, schvalují ve středu poslanci. Razantně k návrhu rozpočtu vystoupila politička vládní ČSSD, exministryně školství Kateřina Valachová. „Když léta poslouchám, že školství je prioritou, napadá mě jedno slovo. Pokrytectví. V roce 1990 měli učitelé srovnatelné platy s lékaři a jak je to dnes?“ řekla poslancům Valachová. Informuje iDNES.cz.


Kateřina Valachová (facebook.com)
„Vzdělávání je investice do budoucna. Je to investice, na kterou se vyplatí i půjčit, protože je to investice správným směrem,“ uvedla dále Kateřina Valachová. Vyzvala poslance, ať schválí, že výdaje rozpočtové kapitoly ministerstva školství budou 5 procent HDP nejpozději v roce 2025.






Celý text naleznete zde

8 komentářů:

laimes řekl(a)...
19. prosince 2018 v 16:59  

nevím,proč se milostivá rozčiluje,ani za vlády její strany nebylo školství žádnou prioritou a její úřadování na ministerském postu lze označit spíše za tragikomické

Ferda44 řekl(a)...
19. prosince 2018 v 20:57  

Když léta poslouchám, že školství je prioritou, napadá mě jedno slovo. Pokrytectví. Řekla Valachová...
Což o to. To slovo mě napadá rovněž a navíc i slova nerozumnost a neumětelství různých Valachových, Marksových, Chládků, Štysů, Fialů, Dobešů či Lišků a řady dalších. Jeden za 18, další bez 2 za 2O.
Ferda

tyrjir řekl(a)...
20. prosince 2018 v 18:10  

Tornádo KAT* Valachová zavedla z MŠMT aktivistickou, koncepčně a organizačně vadnou a finančně nezajištěnou inkluzi. Vládní strany ČSSD, ANO2011 a KDUČSL i Sněmovna to schválili a tím poškodili školství, žáky, učitele i budoucnost Česka. Proč? Proč teprve u zpackaného Kariérního (ne)řádu Parlament procitl, prohlédl tu argumentační mizérii a neschválil její návrh?

Myslím, paní Valachová se mohla namísto političky v MŠMT a Sněmovně stát třeba fotomodelkou, když obojí jí, myslím, jde zhruba stejně dobře. Mohli jsme tak možná mít o jeden Vládní a parlametní jaderný výbuch* méně.

*Viz

TORNÁDO KAT ANEB VLÁDNÍ JADERNÝ VÝBUCH Z PERA MINISTRYNĚ VALACHOVÉ

http://www.ceskaskola.cz/2017/07/vlada-byla-velmi-aktivni-ve-skolstvi.html?m=1#comment-6280139516709541290



Michal Komárek řekl(a)...
20. prosince 2018 v 18:14  

Pane Týři, kritika političky Kateřiny Valachové, respektive diskuse o tom, co jako politička dělala a dělá sem nepochybně patří. Narážky na její vzhled či žoviální nelogické poznámky o "fotomodelce" sem naopak nepatří.

E.Kocourek řekl(a)...
20. prosince 2018 v 18:34  

Ad Ferda44: V případě Fialy jde o neumětelství mimo jakoukoli pochybnost. U ostatních si nejsem tolik jistý a u Lišky, Valachové a jejího nástupce (Štech?) jde o jasné škůdcovství. ////

tyrjir řekl(a)...
20. prosince 2018 v 20:13  

Beru zpét příklad s fotomodelkou. Hyper aktivismus paní Valachové má samozřejmě potenciál pro uplatnění v mnoha dalších profesích.

Ivo Mádr řekl(a)...
20. prosince 2018 v 22:21  

Paní Valachová = nepodařená inkluze. To úplně stačí k dokreslení.

tyrjir řekl(a)...
21. prosince 2018 v 16:40  

Když léta poslouchám, že školství je prioritou, napadá mě jedno slovo. Pokrytectví. V roce 1990 měli učitelé srovnatelné platy s lékaři a jak je to dnes?...

Vzdělávání je investice do budoucna. Je to investice, na kterou se vyplatí i půjčit, protože je to investice správným směrem,
uvedla Kateřina Valachová a Vyzvala poslance, ať schválí, že výdaje na školství budou 5 procent HDP nejpozději v roce 2025.

Pokrytectvím je pro mne především to, že takový návrh nedala předchozí vláda ČSSD, během které se podmínky pro školství, žáky a učitele zhoršily. Vrcholem pokrytectví a hlouposti je pro mne především to, že tato slova pronesla právě K. Valachová, která jako exministryně této špidlo sobotkovské vlády ČSSD za to nese hlavní odpovědnost.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.