Tomáš Jízdný: Pokud chceme opravdu něco změnit, musíme přemýšlet, jak pomoct všem státním školám

středa 28. listopadu 2018 ·

„I kdybychom postavili sto škol, zasáhneme jen malé procento populace. Pokud chceme něco opravdu změnit, tak musíme myslet ve velkém a řešit, jak pomoct všem státním školám, ulehčit život učitelům a ředitelům s papírováním a zlepšit prostředí,“ říká Tomáš Jízdný, který společně s Ondřejem Kaniou založil v Česku první střední školu „amerického střihu“. Nyní ze společnosti odchází a zakládá vlastní projekty. Informují Hospodářské noviny.


Tomáš Jízdný (facebook.com)
Prodejem svého podílu se prý zabezpečil na další roky a teď chce rozjet vlastní podnikání. Zůstane ale ve školství, zakládá investiční platformu Rozjízdný.cz, kde chce sdružovat inovativní vzdělávací podnikatelské projekty, do kterých plánuje majetkově vstoupit a nabídnout expertní znalosti.

„Hledáme inovátory napříč Českem,“ prozrazuje Jízdný. Vyhlédnuté projekty zatím nechce zmiňovat, do konce příštího roku jich plánuje podpořit pět. Z amerického prostředí jej inspiruje například Coursera nebo Accelerated Reader, kdy se s každým studentem pracuje individuálně na základě dat a zefektivňuje se jejich pokrok.

Prozrazuje ale první projekt – Education.cz, který zakládá sám Jízdný a jeho tým. „Bude to základna, která si klade za cíl ovlivnit vzdělávání v digitální době a funkčně propojit technologie se školami,“ říká Jízdný. Do základny přizval další projekty. Svými aktivitami teď chce cílit na více dětí.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
28. listopadu 2018 v 12:21  

musíme konečně rozdělit školy na státní a soukromé,státní škola musí být jednotná a standardní,soukromá kreativní a inovativní,státní školy platí stát a soukromé majitel,státu se vyplatí soukromé školy (nefinancováním) podporovat a spolupracovat s nimi

Pavel Doležel řekl(a)...
28. listopadu 2018 v 18:18  

Na světě je jedna jediná věc, s níž se obchoduje ještě lépe, než s drogami. Lidská hloupost.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.