Ředitel gymnázia Bergman, který „chtěl zahrabat prezidentovy obrazy do kompostu“, má opět diplom pro nejlepší školu

čtvrtek 15. listopadu 2018 ·

K paradoxní situaci došlo při vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže Dobrá škola, kterou již 6. rokem pořádá Ústecký kraj. V kategorii gymnázií se totiž z prvenství raduje Gymnázium Teplice v čele s ředitelem Zdeňkem Bergmanem. Ten před časem musel „na kobereček“ k náměstkovi hejtmana pro školství Petru Šmídovi (SPD) za výrok na Facebooku, že kvůli vulgaritám nechal zahrabat obrazy prezidenta Zemana do kompostu. Šmíd ho za to tvrdě kritizoval a jeho stranická kolegyně a krajská zastupitelka Tereza Hyťhová dokonce napsala, že „takový člověk nemá na pozici ředitele absolutně co dělat“. Právě Šmíd teď přitom musel Bergmanovi podepsat diplom. Informuje MF DNES.


Zdněk Bergman (gymtce.cz)
Už mu ho ovšem nepředával. Ceny vítězům letos nepředával žádný z politiků, jak bylo v minulých letech zvykem. Bergmanovi ji předala vedoucí odboru školství Dagmar Waicová. „Je trochu symbolické, že v předchozích pěti letech tuto cenu vítězné škole vždy předával hejtman nebo jeho náměstek pro školství. Letos se ale nikdo z politiků nezúčastnil,“ podivil se sám Bergman.

Prestižní teplické gymnázium zvítězilo v soutěži Dobrá škola už potřetí za šest let. Dvakrát skončilo druhé a jednou třetí.


Celý text naleznete v MF DNES

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
15. listopadu 2018 v 11:27  

diplom za nekvalitnější kompost

PP řekl(a)...
20. listopadu 2018 v 16:48  

Když může národ tleskám hyenám, co vyhazují kytky, tak proč by nemohl dostat cenu člověk bez morálky, bez páteře? Vlastně je to logické.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.