Více dětí do škol může od února, mohly by se také otevřít skiareály

pátek 22. ledna 2021 ·

Vláda po potvrzení prodloužení nouzového stavu až do 14. února, jak jí to umožnili poslanci, umožnila podle ministra zdravotnictví Jana Blatného otevření jeslí. Blatný po zasedání vlády řekl, že více dětí do škol by se mohlo vrátit nejdříve v únoru. Zatím o tom vláda nerozhodla. Také lyžařské vleky by se mohly otevřít na přelomu ledna a února. Informuje iDNES. 



Celý text naleznete zde

14 komentářů:

MM řekl(a)...
22. ledna 2021 v 9:45  

Vláda o úpravě PSA, kdy i v 5. stupni mají nastoupit závěrečné ročníky ZŠ a SŠ, malotřídky a MOŽNÁ i celý první stupeň, bude jednat až ve středu 27. ledna. Platnost od pondělí 1. února. Ministr školství ujistil ministra zdravotnictví, že ředitelé škol to zvládnou.
Jak skvělé pro plánování online výuky v prvním únorovém týdnu! Děkujeme!

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2021 v 11:09  

Mám obavy, že vláda už rezignovala. Školství už přešlo evidentně pod kuratelu KSČM a aktivistů všeho druhu a barev. Školství se již delší dobu řídí tak nějak samo, jede z podstaty. Vládu tak jedině straší množství lidí v bezvýchodném stavu na nemocničních lůžkách. A že v důsledku uvolnění přijde další brutální vlna, o tom už nikdo ani nepochybuje. V roce 2020 to byl v Evropě právě březen-duben. Epidemie se částečně zastaví až s teplými a slunečnými dny a proočkovaností části obyvatelstva.

Ivo řekl(a)...
22. ledna 2021 v 13:07  

JŮŮŮŮŮŮ VÍTEJTE V BŘEZNU V POŘADÍ JIŽ ČTVRTÉ VLNĚ....TO BUDE TEDY NĚCO!

Ivo řekl(a)...
22. ledna 2021 v 13:22  

Jenom že ministr školství zapomněl, že se v rizikovém prostředí budou zdržovat především postarší učitelé se superpřenašeči bez příznaků nebo i s příznaky (jenom aby měli rodiče už konečně pokoj, že...) a že on sám bude v úřadu v relativním bezpečí...
Učitelé předem děkují!

Unknown řekl(a)...
22. ledna 2021 v 13:26  

Zase ta komedie, bohužel, opět se tvrdí, jak jsou nemocnice přetížené apod. a stačí jednání o prodloužení nouzového stavu a šup, hned je to možné

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2021 v 18:04  

Nerozhodují epidemiologové, rozhodují politici. V tomto případě KSČM. Při tak velkém otevření nejen škol dojde v důsledku převažující mutace britského koronaviru k zahlcení nemocnic, které tady ještě nebylo. Uvolnění: 1.2.2021. Zahlcení nemocnic:14.2.2021.

Eva Adamová řekl(a)...
22. ledna 2021 v 19:33  

A alibista Plaga je třešnička na dortu. Ten je vyloženě připosraný z toho, že když nezmaturuje o nějaké to procento žáků víc, že se to hodí na jeho hlavu. Proto se snaží maturanty nacpat do škol, covid necovid. Z čeho je ale připosraný v případě přijímaček na střední nechápu. Děcek je málo, škol a maturitních oborů moc a dostanou se na ně zase i někteří skororopadlíci.

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2021 v 19:46  

Vláda je nám v mnohém hodně dlužná. Jednoho by dozajista zajímalo skutečné množství znovu nakažených jedinců. Kolega ten "druhý dárek" skoro neudýchal na plicní ventilaci. A to je chlap 54 let a 54 kg i s postelí. Poprvé sice měl šílenou horečku a byl jako mrtvola, ale nakonec to dal. Vláda by také mohla sdělit počet úmrtí kantorů s kovidem (na kovid). Nevím, proč je to až tak tajná záležitost. Známe počty mrtvých zdravotníků v USA. Je to již přes 3 000, známe počet úmrtí zdravotníků v ČR. Tak se třeba z této informace nezhroutíme.

Zdeněk Brom řekl(a)...
22. ledna 2021 v 21:21  

"Nezmaturuje" A to se dělá jak?

Anonymní řekl(a)...
23. ledna 2021 v 17:09  

S těmi skiareály je docela problém. Kdo neviděl, tak ten neuvěří. Je také vidět obrovský rozdíl mezi třeba Rakouskem a ČR. U nás čeká na vlek v obrovském chumlu 70 - 100 lidí, bez roušek. A nikdo nezasáhne. V Rakousku rozestupy 2 - 3 m, podle značek, žádný chumel pod vlekem a všichni na obličeji respirátor. A pokud to porušíte, tak vás zaměstnanci vleku upozorní. A nyní vůbec nechci řešit výdejní okénko u vleku v ČR. To je absolutní hrůza a děs. A zase nikdo nezajistí rozestupy, neupozorňuje na roušky. Kazíme si to sami. A stačí od pořadatelů tak málo a vleky mohly fungovat bez přerušení. Jako aktivnímu lyžaři mě na "ČEKO" tohle velmi vadí a je mně líto, že kvůli některým blbečkům tohle nefunguje.

Ivo řekl(a)...
24. ledna 2021 v 4:56  

...že kvůli některým blbečkům tohle nefunguje.
Ale že jich v ČR je, že? Podívejte se na exprezidenta :-( :-(

jann řekl(a)...
24. ledna 2021 v 14:32  

Když začně pan ministr Plaga s panem ministrem Blatným něco vymýšlet, zvedá se mi neúměrně tlak. Takto obětovat lidi, většinou účitele z rizikových skupin a neúměrně zvyšovat už tak zoufalou zdravotní situaci naší Best in Covid. Přijde mi to šílené. Proč mi učitelé si necháme všechno líbit.

Anonymní řekl(a)...
24. ledna 2021 v 15:17  

Je to politika, pane jann, zatlačila ultralevice a ultrapravice. Sledoval jsem přímý přenos ze sněmovny. Došlo k nevídané situaci, propojili se soudruzi a soukmenovci. Názory odborné veřejnosti nejsou vyslyšeny, rozhodují politici. A taky to tak vypadá.

jann řekl(a)...
24. ledna 2021 v 19:32  

Máte pravdu, je to politika. Bohužel na ní mohou někteří kolegové doplatit životem. Nestačím "valit" oči nad arogancí našich ministrů. Pořád si ale říkám, kde jsou odbory, kde je protest proti absolutní neochraně zdraví svých členů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.