Robert Malecký: Okamurova poslankyně se zlobí: Ať kraj odvolá ředitele, který zahrabal prezidentův obraz do kompostu

úterý 23. října 2018 ·

Severočeská poslankyně SPD Tereza Hyťhová chce odvolat ředitele teplického gymnázia Zdeňka Bergmana. Ten před nekolika dny oznámil, že v reakci na veřejné vulgární projevy prezidenta Miloše Zemana nechá zahrabat jeho školní portréty do kompostu. Hyťhová je zároveň zastupitelkou Ústeckého kraje, který školu zřizuje a kde mají většinu strany nakloněné prezidentu Zemanovi.

Zdeněk Bergman nechal ve škole obrazy prezidenta Miloše Zemana svěsit už před čtyřmi roky, kdy se hlava státu poprvé veřejně projevila vulgaritami na adresu skupiny Pussy Riot. Tehdy je ještě nechal pouze uložit do školního skladu.

Minulý týden, poté, co prezident ve vysílání Českého rozhlasu hovořil o ekonomických zmrdech, Bergman ještě přitvrdil. Jak oznámil na svém Twitteru, školníkovi uložil, aby oficiální portréty prezidenta zahrabal do kompostu.

Odvolat! zuří poslankyně SPD

Na ředitelův krok reagovala poslankyně a zastupitelka Ústeckého kraje Tereza Hyťhová, podle níž jde o profesní selhání a špatný vzor žákům. Naznačila, že se přes zastupitelstvo pokusí dosáhnout Bergmanova odvolání.

„Takový člověk nemá na pozici ředitele absolutně co dělat. Tuto kauzu řešíme v rámci Ústeckého kraje,“ uvedla Hyťhová na Facebooku.

Zdeněk Bergman zatím žádný tlak ze strany zřizovatele nezaznamenal. „Vůbec nikdo se na mě neobrátil. Zatím jsem ze strany Ústeckého kraje nezaznamenal žádnou reakci,“ uvedl.

Připouští ovšem, že prostřednictvím zastupitelstva může k pokusu o jeho odvolání dojít. „Ústecký kraj je zřizovatelem školy. Je to pak už záležitost politiků. Koneckonců hejtman mě ředitelem jmenuje, takže mě také může odvolávat,“ říká ředitel teplického gymnázia.

Zůstává ale optimistou. „Nepoužil bych slovo, že se obávám. Něco může přijít, může to být nepříjemné, to ano. Ale nebojím se toho,“ říká.

V Ústeckém kraji má většinu v zastupitestvu koalice vedená komunistickým hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem a náměstkem Jaroslavem Foldynou za ČSSD. Ty v krajské radě doplňuje ještě minikoalice Okamurovy SPD a původně zemanovské Strany práv občanů. Náměstkem pro oblast školství je Petr Šmíd právě z koalice SPD-SPO.


Robert Malecký: Okamurova poslankyněse zlobí: Ať kraj odvolá ředitele, který zahrabal prezidentůvobraz do kompostu. Původně psáno pro HlídacíPes.org

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.