Studentské volby do zastupitelstev obcí 2018

čtvrtek 20. září 2018 ·

První týden v říjnu se v České republice konají komunální volby. JSNS k této příležitosti nabízí školám možnost zorganizovat Studentské volby do zastupitelstev obcí v termínu 24. a 25 září 2018. Středoškoláci si tak budou moci vyzkoušet volit „nanečisto“.


Střední školy mohou při organizaci voleb využít materiály připravené JSNS. Jedná se o Pokyny pro volební komise, kde se studenti dozví, jak volby na vlastní škole uspořádat; Pokyny pro voliče; plakát, na který bude možné vepsat datum konání voleb; ceduli na volební urnu a šablonu pro výrobu volebních lístků. Všechny materiály jsou dostupné pouze on-line. Školy si je mohou samy vytisknout. Využít mohou také audiovizuální lekce s tématikou voleb.

S ohledem na povahu volebního systému voleb do obecních zastupitelstev nejsme schopni zajistit celorepublikový sběr a vyhodnocení výsledků. Výsledky proto tentokrát zpracujeme a uveřejníme pouze pro volby do zastupitelstva Hlavního města Prahy, kde se tradičně do Studentských voleb zapojuje nejvíce škol. Pro Prahu jsme za tímto účelem připravili zjednodušené volební lístky obsahující názvy stran/koalic a jména kandidátů na primátora. Hlasovací lístky pro Prahu jsou dostupné pouze on-line a školy si je samy mohou vytisknout.

Pro pražské školy je nutné se ke Studentským volbám do zastupitelstev obcí registrovat, aby bylo možné vyhodnotit výsledky. Vyučující se nejprve musí přihlásit do svého uživatelského profilu na webu jsns.cz a poté vyplnit registrační formulář.


Další informace a možnost registrace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.