Česko-slovenský projekt „Rozhoduj o Evropě - Staň se na den tvůrcem evropské politiky!“

pondělí 24. září 2018 ·

„Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky“ je společným česko-slovenským projektem, v jehož rámci se uskuteční jednodenní regionální semináře v průběhu října a listopadu v 11 krajských městech České republiky. Každý z regionálních seminářů bude sestávat ze dvou interaktivních částí – zjednodušené simulace institucí EU a debaty s politiky, odborníky a dalšími osobnostmi veřejného života z regionu.



Během semináře se žáci dozvědí řadu nových informací, zlepší si své prezentační a argumentační dovednosti a budou debatovat se zajímavými hosty o problémech, které je zajímají. Navíc mohou vyhrát hodnotné ceny.

Vyvrcholením celého projektu bude čtyřdenní simulované jednání Rady EU a Evropského parlamentu za účasti významných hostů z řad politiků a odborníků, které proběhne ve dnech 6. až 9. prosince 2018 v Brně. Jednání institucí EU bude připraveno tak, aby co nejvíce odpovídalo realitě a studenti se tak hravou formou seznámili s rozhodováním na evropské úrovni. Na modelové zasedání institucí EU postoupí automaticky nejúspěšnější účastníci z regionálních seminářů. Možnost přihlásit se na modelové zasedání ale budou mít všichni, kteří se regionálních seminářů v České republice a na Slovensku zúčastní!


Termíny regionálních seminářů a možnost přihlásit se naleznete zde

1 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
25. září 2018 v 16:51  

Kterak souvisí studenti sledující jakési divadýlko na téma EU s ROZHODOVÁNÍM ? Vylhaný titulek, vylhaný název nesmyslné činnosti. ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.