Učitelé dostanou příspěvek na dopravu nebo na noc v hotelu

pondělí 27. srpna 2018 ·

Radnice v Mladé Boleslavi se rozhodla motivovat učitele dalšími benefity. Rada města na čtvrtečním jednání schválila příspěvek půl milionu korun jako podporu personální stabilizace ve školství. Informuje MF DNES.


Daniel Marek (mb-net.cz)
„Snažíme se, aby školství v Boleslavi bylo na co nejvyšší úrovni, což se bez kvalitních učitelů neobejde. Bohužel s nedostatkem kvalifikovaných pedagogů se potýká celá republika, proto je nutné situaci aktivně řešit,“ vysvětluje náměstek primátora Daniel Marek (STAN).

  Peníze budou rozděleny podle velikosti škol. Půjde o částky od 30 do 70 tisíc korun. „Jde o peníze na dopravu. Pokud bude učitel dojíždět ze vzdálenosti větší než čtyřicet kilometrů od Mladé Boleslavi, v takovém případě mu ředitel, uzná-li to za vhodné, může nabídnout i možnost občasného přespaní ve městě. Aby měl na práci více času,“ vysvětlil princip podpory náměstek Marek.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.