Startují rozsáhlé kontroly kvůli prodeji alkoholu a tabáku dětem

pondělí 27. srpna 2018 ·

Od dnešního dne mohou provozovatelé restauračních a dalších zařízení očekávat kontroly, které se zaměří na zakázaný prodej alkoholu a tabákových výrobků dětem. Do konce letošního roku jsou naplánována nejméně tři kontrolní kola. Start akce, při které bude policie spolupracovat s celníky, hasiči nebo s obchodní inspekcí, oznámili policisté minulý týden. Informuje ČTK.



Kontroly, při kterých spolupracuje několik státních institucí, se konají již čtvrtý rok. Loni policisté zjistili 152 dětí pod vlivem alkoholu, v roce 2016 jich bylo o 243 více. První náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek v úterý zdůraznil, že jde o preventivní akci.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
27. srpna 2018 v 13:08  

Jde o preventivní akci? A pročpak policie neprovádí také zákroky v reálném čase? Odsud to vypadá, že PČR ve skutečnosti nechce bránit kouření dětí - že chce jenom buzerovat hostinské. ////

Když upozorním PČR na skupinu kouřících dětí (včetně předškoláků, a vždy na stejném místě), domnívám se, že tím, že mají cigarety, MUSEL být spáchán přestupek (někdo jim je musel dát nebo prodat). Předmět přestupku (ty cigarety !!!!) by se tedy měl zabavit!
Jenže mám písemné vyjádření PČR, že v takovýchto případech NEBUDE zasahovat! ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.