Národní sportovní agentura? Plaga by se nebránil ani samostatnému ministerstvu

čtvrtek 16. srpna 2018 ·

Neutrální postoj zaujal včera kabinet k návrhu na vznik Národní sportovní agentury, který předložili vládní poslanci v čele s vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou (ANO), který by měl agenturu v budoucnu řídit. Novinářům to řekl ministr školství Robert Plaga (ANO). Nový úřad by měl podle předlohy převzít od ministerstva školství agendu podpory sportu. Informuje ČTK.


Plaga novinářům řekl, že by si představoval komplexnější řešení. "Větší problém mám s těmi věcmi, které v tom návrhu zákona nejsou. Já bych si představoval robustnější novelu, která by začala trochu lépe řešit financování," uvedl. Proces přidělování dotací je podle něj zdlouhavý a chtěl by ho zrychlit tak, aby se peníze ke sportovcům dostávaly rychleji.

Sport by se měl podle Plagy vznikem agentury dostat mezi priority. "Je potřeba dát té agendě důležitost, což může být agentura v prvním kroku," uvedl. Pokud se v budoucnu ukáže, že systémová podpora sportu ze strany státu musí být ještě na vyšší úrovni, mohlo by vzniknout i samostatné ministerstvo, připustil. "Pro tuto chvíli si myslím, že ten evoluční mezikrok směrem ke sportovní agentuře je ten správný," dodal.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
17. srpna 2018 v 10:16  

sport jakožto podnikatelská aktivita =byznys se školstvím nikterak nesouvisí,tělovýchova ano ale to zřejmě již nikdo neví co to znamená

E.Kocourek řekl(a)...
17. srpna 2018 v 20:54  

Národních agentur, potažmo ministerstev, není nikdy dost. ////

Vím, ale na ČŠ nesmím napsat, která že společenská událost vede ke snížení počtu ministerstev, jakož i ke snížení počtu ministrů. ////

Pane laimes, sportovní byznys souvisí se školstvím (jakož i se vším ostatním) tak, že "spotřebovává" peníze, které by se buď daly použít ve školství nebo ponechat daňovým nevolníkům, aby s nimi naložili dle vlastní úvahy. ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.