Druhý ročník Týdnů mediálního vzdělávání: Registrace škol zahájena

pondělí 14. května 2018 ·

V posledních šesti týdnech školního roku proběhne druhý ročník Týdnů mediálního vzdělávání. Pořadatelé školám nabízejí aktivity, které jsou zaměřeny na rozvoj kritického myšlení a mediální gramotnosti žáků a studentů v celé České republice. V rámci těchto týdnů mohou vyučující přímo na jejich škole uspořádat projekci dokumentárních filmů spojenou s debatou s novináři z nezávislých médií a mediálními odborníky a/nebo seminář organizací věnujících se mediálnímu vzdělávání.

Letošním mottem „O pravdu/Opravdu?“ připomínají Týdny mediálního vzdělávání důležitost hledání pravdy a důvěryhodných informací, v době, kdy se nepravdivé zprávy na sociálních sítích šíří rychleji než ty pravdivé.

Týdny mediálního vzdělávání se letos konají se v období od 21. května do 29. června. Školy se mohou registrovat do 1. června.

Letošní ročník bude zahájen 21. května debatou s novináři Erikem Taberym (Respekt), Jiřím Hoškem (Seznam Zprávy), Petrem Šabatou (Český rozhlas) a Norou Fridrichovou (Česká televize). Debata bude streamovaná online prostřednictvím portálu Seznam Zprávy.

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.