Romy tu nechceme, bouří se lidé

středa 25. dubna 2018 ·

Začátkem příštího týdne se do areálu bývalé léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci začne stěhovat asi sto chudých lidí z ilegální ubytovny v Šámalově ulici, kteří musejí pryč kvůli dluhům provozovatele. Proti záměru města se ale bouří obyvatelé z okolí i někteří zastupitelé městské části Brno-střed, pod niž lokalita spadá. Hlavní důvod? Vadí jim, že jde o Romy. Informuje MF DNES.


„Máme jen zprostředkované zprávy. Předpokládám, že to asi nebudou všechno mozkoví chirurgové, protože kdo dnes bydlí na ubytovnách. Nebudou to asi ti, kdo si vydělávají prací svých rukou v potu tváře,“ prohlásil Pavel Sázavský, šéf klubu sociálnědemokratických zastupitelů Brna-střed.

Právě na pondělní poradě předsedů politických klubů se přesun chudých lidí řešil. V ten samý den také radnice největší městské části dostala oficiální informaci o stěhování. Politici argumentují, že přesunem desítek sociálně slabých hrozí vznik dalšího ghetta.

„Na Červeném kopci je několik školských zařízení a neumím si představit soužití s lidmi, kteří tam mají být přesunutí,“ dodal Sázavský, který chce o situaci diskutovat s kolegy příští středu na zastupitelstvu. Podobný názor má i zastupitel Bohumil Straka (TOP 09). „Hrozí i znehodnocení ceny pozemků, ti lidé budou pustošit okolní zahrádky,“ domnívá se.

Celý text naleznete v dnešní MF DNES

1 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
26. dubna 2018 v 0:33  

Čechy tu nechceme, bouří se lidé.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.