Marek Švehla: Nevadí, když je potenciální ministr školství radikál, demagog a nerozumí informacím z reálného světa?

pondělí 16. dubna 2018 ·

„Klaus (Václav Klaus mladší – poznámka redakce) se projevuje jako politický radikál, který nápadně často stojí na pozicích Okamury a Zemana. Přesto z něj ODS udělala šéfa sněmovního školského výboru a počítá s ním někdy v budoucnu na místo ministra. Jinak řečeno chová se tak, jako by školství byl svět nějaké velmi specifické odbornosti, kde vyšinutost jiných postojů nevadí. Něco jako dobývání kosmu. Přitom opak je pravdou. Do vzdělávání se zcela evidentně promítají životní zkušenosti a postoje, které aktéři na všech úrovních od učitelů po ministry mají,“ píše Marek Švehla v Respektu.


Marek Švehla (linkedin.com)
Švehla mimo jiné píše:

Pokud Klaus mluví o Fialových politických spojencích jako o šílencích schopných rozpoutat jadernou válku, projevuje z pohledu šéfa ODS nejen špatné politické instinkty či zarážející sklony k demagogii, ale také mizernou schopnost najít si náležité informace, vyhodnotit je a zasadit do souvislostí. Myslet si, že tohle všechno se neprojeví při Klausově působení na české školství, je nebezpečně naivní.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

PP řekl(a)...
16. dubna 2018 v 9:55  

Nebývá příležitost pro dvě pochvaly po sobě. Opět člověk na svém místě a nemám na mysli autora.
I když - absence názoru bývá ideálním předpokladem pro výkon českého novináře.

Tajný Učitel řekl(a)...
17. dubna 2018 v 9:01  

Klaus junior je oportunista, stejně jako tatík. Fokus na vlastní prospěch se míjí s tím, co je potřeba ve státním školství provést aby nadále nedocházelo k odlivu dětí do alternativ.

Kvaternion řekl(a)...
17. dubna 2018 v 10:07  

No vida. Je to pár dní, co jsem tu napsal, že kvůli organizaci útoku na Hejného metodu je Klause jr. třeba sledovat, a už to nezávisle potvrzuje Respekt.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.