Jak komunikovat s rodiči nebo zvládnout třídní schůzky, otestují mladí učitelé v nové laboratoři

pondělí 5. března 2018 ·

Jak vést třídní schůzky nebo jak komunikovat s rodiči se budou studenti Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy učit v nové psychologické laboratoři. Otevřená je necelý měsíc. Software dokáže analyzovat chování lidí v místnosti. Lze tak například i zkoumat vliv počítačových her na děti. Informuje iDNES.cz.



Irena Smetáčková (iforum.cuni.cz)

Pozorovací laboratoř MysLab sestává ze dvou místností, které od sebe odděluje sklo, které z jedné strany vypadá jako zrcadlo. V místnosti se „zrcadlem“ jsou zabudovány tři HD kamery, mikrofon a počítač, který dokáže snímat obličej uživatele. Je zde stůl pro nácvik rozhovorů nebo simulaci školní třídy a herní koutek pro výzkumy chování nejmenších dětí.

V druhé místnosti mohou pedagogové nebo studenti pozorovat dění za sklem. Navíc je zde software, který dokáže analyzovat chování lidí na druhé straně laboratoře.

„Laboratoř má dva účely - výzkumný a výukový. Výzkumy se budou týkat témat sociálních věd. Využití z hlediska výuky bude sloužit k nácviku různých situací. Například když vyučující dávají zpětnou vazbu rodičům o výkonech jejich dětí, nebývá to vždy jednoduché. V jedné místnosti budou ti, kteří si danou situaci vyzkouší, a ve vedlejší místnosti jejich spolužáci s vyučujícím, který bude komentovat, jak se daná situace vyvíjí,“ řekla iDNES.cz Irena Smetáčková z katedry psychologie.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.