Petr Honzejk: Zeman a Babiš, tiší přidavači extremismu

čtvrtek 8. února 2018 ·

„Ve čtvrtek padne hromadné trestní oznámení na Tomia Okamuru a Miloslava Roznera. Oba zlehčovali hrůzy v lágru v Letech, kde v období protektorátu zahynuly stovky Romů. Okamura vykládal, že to tam nebylo zas tak strašné. A Rozner hnedle, že vlastně žádný tábor nebyl − šlo prý o "neexistující pseudokoncentrák". Popírání genocidy jak vyšité. Můžeme jistě debatovat, zda se mají podobné projevy trestat nebo zda je lepší americký model svobody slova, dle něhož si člověk může plácat, co chce, pokud nejde o přímé výzvy k násilí. Ale pozůstalým po obětech se těžko divit, že volí cestu trestního oznámení. Současně je nutné říci, že trestní právo nikdy nemůže eliminovat zvrhlosti v politice. To mohou udělat jedině klíčoví politici,“ píše Petr Honzejk v Hospodářských novinách.

Petr Honzejk (twitter.com)
Honzejk pokračuje:

Mají zafungovat jako maják a říci: Toto je odporné, nepřijatelné, toto do naší společnosti nepatří. Jenže jak to vypadá? Prezident mlčí, premiér mlčí. Ticho. Nikoli náhodou se říká, že mlčení znamená souhlas. A tak se zeptejme: Existuje ještě v Česku ostrá hranice mezi extremisty a demokratickými politiky? Moc ne. Zeman se Okamurou nechal podporovat a slavil s ním své vítězství. Babiš z něj udělal místopředsedu Poslanecké sněmovny a jedná s ním o podpoře vlády. Oba ho legitimizují. Že je to nutné, protože nic jiného nezbývá? Ne. Na Slovensku nikoho ani nenapadlo jednat o vládě s fašistou Kotlebou. To jen u nás je Okamura salonfähig. O to hůř, že tu je i "názorový průnik". Zeman se shodne s Okamurou, že smrdící prasečák na místě, kde umírali lidé, je vlastně v pohodě, nemá smysl ho vykupovat a bourat. Babiš pak během svého úletu v roce 2016 tvrdil, že v Letech šlo o pouhý pracovní tábor. "Kdo nepracoval, šup a byl tam," pravil. Pak sice zacouval a omluvil se, jenže dnes už zase neřekne proti obludnostem z úst Okamury a Roznera ani popel. Není valný rozdíl mezi nenávistníkem a tím, kdo proti němu nezvedne hlas.

Celý text naleznete zde

6 komentářů:

PP řekl(a)...
8. února 2018 v 13:59  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Michal Komárek řekl(a)...
8. února 2018 v 14:31  

Urážka překročila přijatelné meze... Hezký den!

Vera řekl(a)...
8. února 2018 v 22:13  

Proč sem, pane Komárku,dáváte Honzejkův text, kde už jen nadpis jen na urážku na cti? Máte hodně selektivní vidění korektnosti.

tyrjir řekl(a)...
9. února 2018 v 2:49  

Nesouhlasím s opakovaným páně Komárkovým napadáním výsledků svobodných voleb a z nich vzešlých ústavních činitelů. Například prostřednictvím pochybného výběru tendenčních článků, například Honzejkových článků z Bakalových hospodářských novin.
J.Týř

Unknown řekl(a)...
9. února 2018 v 11:24  

proč sem pane komárku cpete pořád politiku,to nemá se školstvím nic společného,učitel musí být apolitický

Jiri V. řekl(a)...
10. února 2018 v 22:33  

Protože je Komárek frustrovanej. Frustrovanej podobně, jako byli frustrovaní soudruzi v prosinci roku 89. Těm se taky zhroutil vysněnej svět a oni nevěděli co si počnou. Hlavu vzhůru, Komárek, ona se nějaká nová ideologie zase znovu vynoří!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.