Romské děti dostaly azyl na Novém Zélandu kvůli výhrůžkám a diskriminaci ve školství

pondělí 29. ledna 2018 ·

Kvůli výhrůžkám smrtí od neonacistů, kterým údajně čelili ve své vlasti, dostala žena a její tři synové z Česka na Novém Zélandu politický azyl. Informovalo o tom v pondělí Radio NZ. Podle Češky čelily její děti kvůli romskému původu mimo jiné diskriminaci ve školství. Informuje ČTK.

Novozélandské úřady původně udělily status uprchlíka ze čtyřčlenné rodiny pouze devítiletému chlapci, po odvolání ale mezinárodní ochranu získala i jeho matka a dva bratři.

Před imigračním soudem Češka, která se podle serveru Radio NZ v roce 2013 rozešla se svým romským partnerem, vypověděla, že ve vlasti rodina dostávala výhrůžky smrtí od neonacistů a na jejich dům kdosi házel dělobuchy.

Její nejstarší syn údajně ve škole čelil segregaci, ale i útokům a nadávkám, aniž proti tomu jeho učitelé cokoliv podnikli. Druhý syn, kterého dotyčná Češka adoptovala z dětského domova, měl jít v Česku do školy pro děti se speciálními potřebami jen proto, "že byl Rom a černý".

Právě druhý z chlapců, prostřední ze tří dětí, obdržel azyl na Novém Zélandu již loni po první žádosti, zbytek rodiny až po odvolání.

Celý text naleznete zde

3 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
29. ledna 2018 v 19:15  

Tudíž očekávám hromadný přesun

Aboriginců z Austrálie na Nový Zéland.

Unknown řekl(a)...
30. ledna 2018 v 4:53  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Tajný Učitel řekl(a)...
31. ledna 2018 v 8:24  

Alepoň někde najdou možnost normálně, bez strachu, žít. Když už to nejde ve středoevropské tzv civilizované zemi.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.