Radek Sárközi: Žádám šéfredaktorku časopisu Řízení školy, aby přestala šířit neověřená tvrzení na adresu spolku Pedagogická komora

pátek 19. ledna 2018 ·

„Rád bych reagoval na text zveřejněný na webu Česká škola Vyjádření Naděždy Eretové… a prosím o zveřejnění této reakce na webu Česká škola: Žádám šéfredaktorku časopisu Řízení školy, aby přestala veřejně šířit neověřená tvrzení na adresu spolku Pedagogická komora, z.s., a veřejně se omluvila,“ píše redakci prezident spolku Pedagogická komora Radek Sárközi a pokračuje:


Radek Sárközi (facebook.com)
Citace z vyjádření Naděždy Eretové: "Ve větě "Rozpaky však budí způsob komunikace a argumentace členů a také vyloučení části členské základny." chybí upřesnění, že se jednalo o vyloučení z uzavřené facebookové skupiny Pedagogická komora."

Kometář: Žádná facebooková skupina nemá "členskou základnu". Naše skupina na facebooku nese jiný název: "Pedagogická komora - diskuze o školství...". Tématem článku nebyla facebooková skupina, nýbrž spolek Pedagogická komora, z.s. Jedná se tedy o pomluvu a budeme požadovat zveřejnění omluvy.

Citace z vyjádření Naděždy Eretové: "Ovšem sám pan prezident Radek Sárközi na Facebooku např. dne 10. 6. 2017 uvádí, že Pedagogická komora existuje."

Komentář: Žádám o doložení tohoto nepravdivého tvrzení. Do schválení stanov rejstříkovým soudem jsme vždy v oficiálních vyjádřeních uváděli, že jsme "Iniciativa Pedagogická komora", což lze dohledat na našem webu www.pedagogicka-komora.cz. Tedy, že jsme neformální uskupení, které usiluje o založení spolku s názvem Pedagogická komora, z.s.

Pokud je někdo šéfredaktorem tištěného média, jakým je Řízení školy, měl by si svá tvrzení před zveřejněním důkladně ověřit. V opačním případě to vrhá negativní světlo na celé médium a zpochybňuje to pravdivost všech ostatních informací v něm prezentovaných.

4 komentářů:

Vaclav Nadvornik řekl(a)...
19. ledna 2018 v 14:59  

Kopíruji svůj pot z příspěvku níže:

Zdravím. Byl bych s tou žádostí o omluvu opatrný. Na webu ped. komora diskuse proběhl následující dialog. Upozorňuji, že je to vytržené z kontextu, ale píši otázku a přímou rakci na ni.
MK "Až bude PK existovat, tak to bude určitě lepší ...."
RS "Ale vždyť existuje, co to zase plácáte za blbosti."
Vše proběhlo v červnu 2017.
Tudíž, čistě doslovně autorka má v totmo dodatku pravdu.
PS. Ale nepovažuji to od autorky za fér, neboť se jedná o vytržená slova z diskuse a co já si pamatuji od jisté doby "zakladatelé" PK striktně odlišovali zda se jedná o skupinu na FB a o věc spolku.

Štěpán K řekl(a)...
19. ledna 2018 v 16:53  

https://i.imgur.com/x876cJz.jpg

Radek Sárközi řekl(a)...
19. ledna 2018 v 20:04  

Václav Nádvorník: Ani takto vytržené z kontextu nelze dojít k tomu, že "spolek Pedagogická komora, z.s." = "diskuzní skupina na FB Pedagogická komora - diskuze o školství", nebo je zaměnit. Navíc paní šéfredaktorka členkou naší FB skupiny není, tak tam nemohla nic číst...

Radek Sárközi řekl(a)...
19. ledna 2018 v 20:40  

Pokud si přečtete celý rozhovor v časopise Řízení školy, který se mnou jeho šéfredaktorka přímo vedla, zjistíte, že v něm správně rozlišuje mezi FB skupinou a spolkem. A já sám se v rozhovoru k rozdílům vyjadřuji...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.