Novým předsedou pražské ČSSD se stal bývalý náměstek ministra školství Petr Pavlík

sobota 20. ledna 2018 ·

Novým předsedou pražské ČSSD se stal Petr Pavlík. Na pátečním jednání o tom rozhodli delegáti krajské konference strany. Pavlík byl v tajné volbě jediným kandidátem a hlasovalo pro něj 127 delegátů. Před volbou bylo vydáno 166 volebních lístků. Ve funkci nahradil ředitele motolské nemocnice Miloslava Ludvíka, který dnes rezignoval. Delegáti rovněž zvolili místopředsedy pražské ČSSD a nominovali na předsedu celorepublikové ČSSD poslance Jana Hamáčka a podpořili kandidáta na prezidenta Jiřího Drahoše. Informuje ČTK.


Petr Pavlík (msmt.cz)
Strana musí podle Pavlíka zvýšit svou důvěryhodnost. "Musíme najít co nejdříve nové mladé tváře, tím nemyslím věk, ale lidi, kteří symbolizují změnu, nemají za sebou žádné stíny a mají silný osobní nebo pracovní příběh," řekl. Potřeba je prý zlepšit fungování strany, v plánu má co nejdříve obejít všechny obvodní výbory a začít komunikovat se stranou. "Je třeba, abychom navázali vztahy a stali se stranou, ve které se lidé znají a podporují a to vyzařovali navenek. Pokud to nebudeme dělat, nikdo nám to neuvěří," podotkl.

Pavlík je členem sociální demokracie v Praze 6. Je bývalým náměstkem na ministerstvu školství a je předsedou školské odborné komise ČSSD. Jako poradce v minulosti pracoval i pro exministry Kateřinu Valachovou a Marcela Chládka (ČSSD). V roce 2014 Pavlík neúspěšně kandidoval do Senátu. Působí jako pedagog na Fakultě humanitních studií UK. Zabývá se zejména genderovou problematikou, tedy rovnými příležitostmi žen a mužů.

Celý text naleznete zde

3 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
29. ledna 2018 v 21:53  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
30. ledna 2018 v 6:36  

Pražská organizace je v ČSSD jakousi zvláštní doménou. Doménou lidí, kteří mají k moci a k různým "příležitostem" a mají proto i zvlášť vyvinutý nos pro to, aby poznávali kudy jaký vítr fouká. Ten nos si chrání mnohdy i podpásovým a jinak nečestným jednáním. Například i znechucováním a nepomůže-li to i "odstraňováním" názorových odpůrců.

Členem té kdysi čtyřiceti padesátičlenné "ústřední školské komise" ČSSD (dva až čtyři zástupci z každého kraje) jsem byl téměř 23 let (od roku 1993 do roku 2015). Zažil jsem během těch let několik kritických období, která měla mj. společné to, že vedení ČSSD přehlíželo odborné výstupy této komise "jako širé lány". Ta komise měla dobré i horší předsedy. Dobrými předsedy byli například Oto Roth a Jiří Havel. Za nejhorší předsedy považuji dva předsedy této komise a jedním z nich je právě Petr Pavlík, který se tím předsedou stal v době, kdy do vedení ČSSD přišel Bohuslav Sobotka.

tyrjir řekl(a)...
30. ledna 2018 v 7:14  

Koncem devadesátých let jsme se v té školské komisi vzbouřili proti vedení ČSSD a tehdejšímu předsedovi školsté komise. Podali jsme sjezdu ČSSD návrh, aby do stanov ČSSD bylo dáno ustanovení o postavení (statutu) odborných komisí ČSSD, aby i odborné komise byly v ČSSD respektovány podobně jako tzv. "mladí sociální demokraté", "sociálně demokratické ženy" a "Klub seniorů ČSSD" . Ten návrh byl předložen sjezdu s negativním (nedoporučujícím) stanoviskem vedení strany. Sjezd ten náš návrh přesto schválil. Tehdejší předseda školské komise pak z toho sjezdu dokonce utekl. Ty odborné komise pak ve stanovách byly více než 10 let. Až do nové úpravy stanov v době předsedování B. Sobotky. V roce 2015 pak v nich ještě proběhly "zeštíhlující čistky" prý v zájmu zvětšení akceschopnosti ČSSD. Jak to s tou akceschopností pak dopadlo jsme viděli v posledních volbách.

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.