Vyjádření Naděždy Eretové z časopisu Řízení školy k diskusi o spolku Pedagogická komora na České Škole

pátek 19. ledna 2018 ·

Požádali jsme Naděždu Eretovou z časopisu Řízení školy, aby se vyjádřila ke kritice, která zazněla v diskusi na České škole. Týkala se především tvrzení z článku v Řízení školy, že spolek Pedagogická komora „vyloučil část členské základny“. Představitelé spolku to odmítají. Naděžda Eretová odpovídá:

„Ve větě "Rozpaky však budí způsob komunikace a argumentace členů a také vyloučení části členské základny." chybí upřesnění, že se jednalo o vyloučení z uzavřené facebookové skupiny Pedagogická komora. Spolek Pedagogická komora byl totiž zapsán, a tedy vznikl až 27.10. 2017. Ovšem sám pan prezident Radek Sárközi na facebooku např. dne 10. 6. 2017 uvádí, že Pedagogická komora existuje. Nechala jsem se tedy zmást samotným panem prezidentem Pedagogické komory.“

5 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
19. ledna 2018 v 13:48  

Vysvětlovat lež novou lží je opravdu chucpe. Budeme požadovat zveřejnění omluvy v časopise Řízení školy i zde.

Radek Sárközi řekl(a)...
19. ledna 2018 v 13:52  

"Ovšem sám pan prezident Radek Sárközi na Facebooku např. dne 10. 6. 2017 uvádí, že Pedagogická komora existuje." To je nesmysl - do schválení stanov rejstříkovým soudem jsme vždy v oficiálních vyjádřeních uváděli, že jsme Iniciativa Pedagogická komora, což lze dohledat na našem webu - tedy neformální uskupení, které směřuje k založení spolku s názvem Pedagogická komora, z.s. Žádná facebooková skupina nemá "členskou základnu".

Vaclav Nadvornik řekl(a)...
19. ledna 2018 v 14:56  

Zdravím. Byl bych s tou žádostí o omluvu opatrný. Na webu ped. komora diskuse proběhl následující dialog. Upozorňuji, že je to vytržené z kontextu, ale píši otázku a přímou rakci na ni.
MK "Až bude PK existovat, tak to bude určitě lepší ...."
RS "Ale vždyť existuje, co to zase plácáte za blbosti."
Vše proběhlo v červnu 2017.
Tudíž, čistě doslovně autorka má v totmo dodatku pravdu.
PS. Ale nepovažuji to od autorky za fér, neboť se jedná o vytržená slova z diskuse a co já si pamatuji od jisté doby "zakladatelé" PK striktně odlišovali zda se jedná o skupinu na FB a o věc spolku.


Radek Sárközi řekl(a)...
19. ledna 2018 v 20:05  

Václav Nádvorník: Ani takto vytržené z kontextu nelze dojít k tomu, že "spolek Pedagogická komora, z.s." = "diskuzní skupina na FB Pedagogická komora - diskuze o školství", nebo je zaměnit. Navíc paní šéfredaktorka členkou naší FB skupiny není, tak tam nemohla nic číst...

Radek Sárközi řekl(a)...
19. ledna 2018 v 20:40  

Pokud si přečtete celý rozhovor v časopise Řízení školy, který se mnou jeho šéfredaktorka přímo vedla, zjistíte, že v něm správně rozlišuje mezi FB skupinou a spolkem. A já sám se v rozhovoru k rozdílům vyjadřuji...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.