Zápisy dětí do škol zjednoduší nový portál

úterý 28. listopadu 2017 ·

Letos na jaře si to vyzkoušeli rodiče dětí, které šly do mateřské školy. Příští rok zápisový portál spustí liberecká radnice i pro zápisy dětí do prvních tříd základních škol. Náměstek primátora pro školství Ivan Langr si od toho slibuje hlavně zjednodušení administrace, která se zápisem dětí souvisí. Informuje MF DNES.


Ivan Langr (liberec.cz) 
„O zavedení zápisového portálu nás žádali i sami ředitelé základních škol. Hlavně jim tím ušetří spoustu času při papírování. Systém jednoduše vygeneruje rozhodnutí o přijetí či nepřijetí, automaticky řadí přijaté děti podle nastavených kritérií. To znamená, zda mají na škole sourozence, nebo ne, zda spadají na danou školu a další věci. Zápisy tak budou transparentnější. Jejich průběh bude moci sledovat každý rodič přihlášený do systému,“ říká Langr.

Webová aplikace rovněž ukáže aktuální spádové oblasti pro všech 21 základních škol v Liberci. „To je důležité. Každý rok se spádové oblasti trochu mění. Ulice, která spadala pod určitou školu, je další rok přiřazena pod školu jinou a další rok to může být zase jinak. Závisí to na počtu dětí, které daný školní rok nastupují do první třídy. Také si přes web mohou rodiče zarezervovat termíny zápisů,“ popisuje Langr.

Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.