Rektor Bek navrhl na ministra školství náměstka Plagu

středa 1. listopadu 2017 ·

„Netajím se tím, že si myslím že v současném stavu politické scény by bylo nejrozumnější sáhnout po někom zevnitř ministerstva školství. První jméno, které mě napadá, je náměstek pro vysoké školy Robert Plaga, nominovaný za ANO. Má důvěru rektorů a jak jsem debatoval s kolegy, tak je to jméno, které by ve vysokoškolském prostředí bylo přijato s jistou úlevou,“ řekl rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek serveru Aktuálně.cz. Roberta Plagu navrhl na post ministra školství při schůzce s Andrejem Babišem, což povtrdil i v pořadu Události ČT.

Bek pro Aktuálně.cz pokračuje:

Robert Plaga (msmt.cz)
„Je to (Plaga) profesionál, který té věci rozumí. Chceme partnera, který bude schopen řešit rychle pro nás důležité věci včetně rozpočtu vysokých škol. My si nemyslíme, že teď je čas na to, aby se agendu školství začal někdo učit. Navíc si myslím, že se bude v případě menšinové vlády obtížně hledat někdo, kdo by se chtěl pustit do ministrování s nejistým časovým horizontem.“

Plaga nastoupil v únoru 2015 na ministerstvo školství jako politický náměstek nominovaný za ANO. "Doufám, že budu moci uplatnit svou odbornost, jež se týká spolupráce univerzit s průmyslem, transferu technologií a evropských fondů," řekl tehdy Plaga Lidovým novinám.

Předtím působil na brněnské Mendelově univerzitě, na ministerstvu školství už ale v minulosti pracoval. V prosinci 2011 sem nastoupil jako vrchní ředitel fondů Evropské unie odpovědný za sto miliard korun. Ministrem byl Josef Dobeš (Věci veřejné). Plaga tehdy podle ČTK ve své funkci skončil po několika dnech údajně kvůli nesouhlasu s podpisy některých problematických projektů.

Text na Aktuálně.cz naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.