Rektor Bek odmítl Babiše, nechce být ministrem školství

středa 1. listopadu 2017 ·

Mikuláš Bek, rektor Masarykovy univerzity v Brně, se sešel v Poslanecké sněmovně se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Pozvání obdržel esemeskou před dvěma dny. Andrej Babiš mu dnes na jednání poslaneckého klubu ANO nabídl post ministra školství, ale Bek odmítl. Podle něj není možné, aby nyní ve vznikající vládě zasedl. Informuje server Respekt.cz.


Mikuláš Bek (facebook.com)
„Mám k tomu několik důvodů. Prvním a hlavním je fakt, že můj rektorský mandát skončí až v roce 2019. Nechci z univerzity utíkat,” řekl Respektu. Jako další důvod pro nepřijetí nabídky uvedl vlastní politické preference. „Je to v rozporu s mým voličským přesvědčením. Hnutí ANO mi není politicky blízké. Sympatizuji se stranami jako Starostové a nezávislí, TOP09 a lidovci,” vysvětloval.

A jestli je reálná šance, že by někdy na post ministra školství usedl? „Musela by to být vláda, která se opírá o demokratickou většinu. Která nebude shánět hlasy u stran jako Okamurova SPD nebo u komunistů a je silně proevropská, připravená a ochotná přijmout euro,” říká Bek. Navíc si nemyslí, že menšinová vláda by měla řešit koncepční problémy českého školství; už proto, že může vydržet pár měsíců.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.