Koalice otevře debatu o finální podobě rozpočtu. Podle výsledku jednání zváží učitelé vyhlášení stávkové pohotovosti

pondělí 4. září 2017 ·

Špičky vládní koalice se dnes večer v Lednici na Břeclavsku sejdou nad návrhem státního rozpočtu pro příští rok, jak ho po prázdninových jednáních s šéfy jednotlivých resortů připravil ministr financí Ivan Pilný (ANO). Už dopředu deklaroval, že nemůže vyhovět požadavkům všech ministerstev, například v otázce zvýšení mezd ve veřejném sektoru. Informuje ČTK.

Plán hospodaření na příští rok musí vláda předložit Sněmovně do konce září, je pravděpodobné, že o konečné podobě rozpočtu bude jednat celý měsíc. Už na výsledku dnešního jednání má ale záviset, zda se kvůli mzdovým požadavkům budou chystat ke stávce školské odbory, na mzdách pedagogů chtějí přidat 15 procent. Pokud dnes nedostanou příslib navýšení, chtějí vyhlásti stávkovou pohotovost.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.