Veřejná konzultace ke Strategii digitálního vzdělávání: Jsou její cíle a postupy stále aktuální?

středa 16. srpna 2017 ·

Aktuálně se nacházíme v polovině realizace Strategie digitálního vzdělávání (SDV) (2014 - 2020). V prostředí digitálních technologií jsou tři roky od jejího schválení vládou relativně dlouhá doba, za kterou se na trh rozšířily mnohé technologické inovace, v oblasti vzdělávání proběhlo několik legislativních změn a byla přijata mnohá opatření na různých stupních vzdělávacího systému. Konzultační postup má přezkoumat, zda původně plánované cíle a postupy jsou stále aktuální, zda není vhodné v souvislosti s vývojem některé korigovat a případně některé doplnit.

Postup konzultace


Veřejná konzultace bude online probíhat od 21. 8. do 17. 9. 2017. Na základě veřejné konzultace bude připravena pracovní verze aktualizované SDV.


Tato pracovní verze bude předložena k diskuzi účastníkům kulatého stolu DigiKoalice pořádaného 2. listopadu 2017. Avízo kulatého stolu bude zasláno všem zájemcům, kteří se zapojili do veřejné konzultace a uvedli na sebe spojení. Následně materiál projde standardním procesem připomínkování před předložením do vlády ČR.


Budeme rádi, pokud přispějete svým názorem prostřednictvím online dotazníku, jehož vyplnění by Vám mělo zabrat cca 5 - 15 minut. Je možné se vyjádřit jen k některým položkám dotazníku, podle Vašeho zájmu či preferencí.


Vyplnění online dotazníku


Referenční informace


Strategie digitálního vzdělávání do roku 2020 rozpracovává priority Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 pro digitální prostředí a byla přijata vládou 12. listopadu 2014 jako usnesení vlády ČR č. 927/2014. Digitálním vzděláváním rozumíme zjednodušeně takové vzdělávání, které reaguje na změny ve společnosti související s rozvojem digitálních technologií a jejich využíváním v nejrůznějších oblastech lidských činností. Zahrnuje jak vzdělávání, které účinně využívá digitální technologie na podporu výuky a učení, tak vzdělávání, které rozvíjí digitální gramotnost žáků a připravuje je na uplatnění ve společnosti a na trhu práce, kde požadavky na znalosti a dovednosti v segmentu informačních technologií stále rostou.


Další informace naleznete zde

1 komentářů:

Mintaka řekl(a)...
16. srpna 2017 v 23:42  

Být to zdárně realizovaný projekt, tak by to byla chválihodná snaha, avšak v záři červených, oranžových a žlutých barev grafů na http://digivzdelavani.jsi.cz/ mi to přijde spíše jako tragikomické gesto.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.