ČTK: Sobotka chce ve Sněmovně stihnout kariérní řád i ratifikace

úterý 11. července 2017 ·

Premiér Bohuslav Sobotka chce do konce volebního období ve Sněmovně stihnout prosadit kariérní řád učitelů, ale také ratifikaci dvou smluv mezi Evropskou unií a Kanadou i pařížské klimatické dohody. Novinářům po jednání o sportovních dotacích řekl, že by byl nerad, kdyby se materiály staly obětí přetlačování poslanců. Spoléhá se, že na všech bodech jako prioritách se shodla koaliční rada ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Informuje ČTK.


Bohuslav Sobotka (psp.cz)
Učitelský kariérní řád nestihli kvůli dalším bodům poslanci projednat koncem června. Předloha nemá podporu největších opozičních stran KSČM, TOP 09 ani ODS. Výhrady k ní ale mají i poslanci vládního hnutí ANO, klub nebude mít závazné hlasování.

Představitelé ČSSD v červnu připouštěli, že si nejsou jistí podporou novely, podle ministra školství Stanislava Štecha bylo zřejmé, že materiál o některé hlasy přišel. "Je třeba se obrátit na předsedy poslaneckých klubů. Já vycházím z toho, na čem jsme se dohodli na koaliční radě, všechny strany potvrdily, že kariérní řád, smlouva s Kanadou i klimatická dohoda jsou prioritami vládní koalice pro poslední dny, které ještě budeme trávit ve Sněmovně," řekl dnes Sobotka.

Ve Sněmovně se přitom podle něj bude odehrávat přetlačovaná. "Byl bych ale nerad, aby obětí té přetlačované mezi poslaneckými kluby byli učitelé, ale také ratifikace smluv," řekl.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
11. července 2017 v 14:16  



Uspěje při zítřejším jednání Sněmovny podvodná demagogie ve věci Kariérního řádu?

...Byl bych ale nerad, aby obětí té přetlačované mezi poslaneckými kluby byli učitelé...

Pan premiér se, myslím, hluboce mýlí. Učitelé jsou především obětí vládní demagogie a korupce spojené s neúčelným a neúčelným využíváním vzdělávacích EU dotací v resortu MŠMT a demagogie ohledně platů učitelů:

Po více než 21 tis. učitelů písemně odmítlo Kariérní řád i víc než 90 % respondujících ředitelů škol (respondovalo cca 490 ředitelů z 1000 dotázaných) ve Středočeském kraji (viz dnešní tisková konference poslaneckého klubu ANO).

Mají pan premiér a pan ministr školství učitele a ředitele škol, Poslaneckou sněmovnu PČR a celou veřejnost v Česku za hlupáky, kteří tu jejich, domnívám se, i z hledisek EU podvodnou demagogii* zbaští a stanou se její obětí?

J.Týř

* Viz
http://www.ceskaskola.cz/2017/07/vaclav-trojan-nemelo-by-vytvareni.html



Unknown řekl(a)...
11. července 2017 v 15:57  

Pečlivě sleduji ty politiky, kteří chtějí podpořit tento paskvil. A stejně pečlivě si potom na konci října budu těchto politiku všímat. Je totiž načase poslat tyto poslance do politického důchodu.

J.Týř - podle slov některých politiků z ČSSD se učitelům přidává snad každý den. Mnoho slibů = málo důvěry.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.