Ve Zlíně vznikne laboratorní škola Labyrinth

pondělí 8. května 2017 ·

V prostorách zlínské Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně začne od září působit laboratorní základní škola Labyrinth. Laboratorní škola, která nyní působí v Brně, je první školou svého druhu v České republice. Ve světě už existuje síť vzájemně spolupracujících škol tohoto typu. "Laboratorní školy jsou založeny na úzké spolupráci základních škol a univerzit. Principem vzdělávání je zde symbióza jednotlivců a institucí, které do vzdělávání vstupují a mohou ho obohacovat. Cílem je kvalitní vzdělávání postavené na participaci všech zúčastněných, zejména dětí," uvedl ředitel Labyrinthu Brno Břetislav Svozil. Informuje server zlin.cz.

Břetislav Svozil (linkedin.com)
Roli univerzitního partnera ve Zlíně na sebe převzala Univerzita Tomáše Bati, kde se také v polovině května uskuteční prezentace celého konceptu školy a představení budoucích výukových prostor. Dvojjazyčný vzdělávací program školy vychází z amerického konceptu takzvané laboratory school, akreditovaného ministerstvem školství. Výuka v takové škole probíhá v malé skupině s ohledem na individuální potřeby a nadání každého dítěte.

"Při práci s dětmi budou učitelé využívat různé formy a metody práce, zejména prožitkové učení, badatelství, matematiku budou děti učit i dle Hejného. Do výuky je zapojeno také kritické myšlení či polytechnické vzdělávání," doplnil Svozil.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.