Valachová musí postrádat náměstkyni a kamarádku. Situace je vážná, říká po vazbě na Kratochvílovou

pátek 5. května 2017 ·

Ministryně školství Kateřina Valachová provedla opatření, aby zajistila fungování sekce sportu spadající pod obviněnou náměstkyni Simonu Kratochvílovou. Kratochvílová byla v pátek zproštěna výkonu služby a skončila ve vazbě. Valachová také oznámila, že předala policii výsledky interních auditů a kontrol. Kratochvílová je kamarádka ministryně, sdílely dokonce spolu byt a znají se již z minulé práce. Informuje server Aktuálně.cz.

Kateřina Valachová (twitter.com)
"Souhlasím s tím, že situace je velmi vážná. Ihned jsem nařídila řadu opatření směrem k sekci sportu, aby bylo zajištěno její základní fungování a nebylo ohroženo sportování dětí a mládeže," prohlásila ministryně školství Kateřina Valachová.

Kratochvílová je podle Hospodářských novin přítelkyní Valachové. Obě mají podle deníku rodinu v Brně a v Praze sdílely jeden byt. S Valachovou pracovala Kratochvílová už na Úřadu vlády pod tehdejším ministrem pro lidská práva Jiřím Dienstbierem. Právě Valachová podle deníku navrhla, aby se Kratochvílová přihlásila do výběrového řízení na post náměstkyně pro sport.


Celý text naleznete zde

11 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
6. května 2017 v 4:02  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
6. května 2017 v 4:11  

nemáte tu aktuální foto,změna píárka,paní kateřina již nevystipuke v pastelových barvách s rozevlátým účesem a úsměvem,ale má image "sicilská vdova",v černém,sčesané vlasy a smutek

tyrjir řekl(a)...
6. května 2017 v 4:20  

Školství, natož pak jeho nejvyšší řídicí a správní orgán MŠMT, není promenáda pro ideoty a neznalce.

Chtějí snad IDEOTI ochromit národní ekonomiku a demokracii přes vlastní kapsu a úpadek vzdělanosti populace?

Doufám, že bude řádně vyšetřeno, jaké jsou skutečné Podmínky řádného hospodaření MŠMT s lidskými a materiálními prostředky.

J.Týř



Zdeněk NUTZ řekl(a)...
6. května 2017 v 5:36  

Když byl kýmsi vyhozen ministr Marcel Chládek, žekl v televizním pořadu na ČT24 zcela jasně a otevřeně, že se na ministerstvu krade, že jsou tam penězovody jako chapadla chobotnice a že je začal usekávat a proto byl odstčelen za slečnu lahodnou. Jak to, že se stím vůbec nikdo nezabýval? To nebyl dostatečný podnět? Kdo ví, kam až ta chapadla ve skutečnosti vedou. A ta hlolčina co spolu s paní Kateřinou pásly husy bude spíše nastrčená naivka. Teda navím, jen se mi to tak zdá...

Veronika Valíková řekl(a)...
6. května 2017 v 9:20  

Tak jeden penězovod je poměrně dost viditelný...

Eva Adamová řekl(a)...
6. května 2017 v 9:46  

Nejhorší na tom je, že taktéž naivka Valachová nadělala spuštěním nepřipravené inkluze, kariérního řádu atd. daleko větší škody, ale u ní se bohužel jedná jen zodpovědnost tzv. politickou.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
6. května 2017 v 11:15  

Kolik dalších náměstků a dalších chytroňů páslo s paní Kateřinou husy?

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
6. května 2017 v 11:25  

Také jeden z úspěchů paní ministryně.
http://zpravy.idnes.cz/zapisy-do-materskych-skol-098-/domaci.aspx?c=A170502_182140_domaci_zt

Ferda44 řekl(a)...
7. května 2017 v 10:58  

Kdo může za nedobrý výběr náměstkyně pro sport a měl by nést za spoluodpovědnost?

Ministryně určitě NE!!! Říká předseda Sněmovny a krajský šéf socialistů Jan Hamáček (https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/ministryne-neni-odpovedna-za-sve-uredniky-mini-hamacek-o-dotacni-kauze-ve-sportu-31035?seq-no=2&dop-ab-variant=&source=clanky-home).

„Nevidím k tomu důvod,“ odpověděl v rozhovoru na otázku, zda by měla Valachová vyvodit politickou odpovědnost, případně se vzdát kandidatury na poslance za středočeský kraj.
Část lidí, kterým se již dříve nelíbilo, že je ministryně z Jihomoravského kraje předběhla, se pokusila využít situace a z výhodné pozice ji dostat. Neúspěšně.

Hamáček tvrdí, že k posouzení případu nemá dost informací. A že Valachová za to, co se stalo v jejím úřadě, politickou odpovědnost nenese. „Přímou vazbu na paní ministryni tam nevidím. Paní náměstkyně Kratochvílová je státní úředník, ne politický náměstek,“ uvedl Hamáček. Úředníci spadají pod služební zákon a podle Hamáčka podléhají státnímu tajemníkovi.

Tak vida, kdo nakonec za problémy ve sportu může. Jeden by řekl že ministryně, která si jmenování kamarádky náměstkyní přála, ale tak to určitě nebylo...
To jen státní tajemník Fryč, jistě v rozporu s moudrým varováním ministryně "Kratochvílovou rozhodně nejmenovat" svévolně rozhodl a jmenoval kandidáta, který sice o materii sekce sportu nic neví, zato je disponován k naslouchání lobbistům.

Paní ministryně je v tom evidentně nevinně. Zato státní tajemník Fryč by asi měl mít v příštím kvartálu pravidelnou odměnu za vzornou práci vyměřenou na takových maximálně sedmdesát tisíc.
Ferda

Unknown řekl(a)...
7. května 2017 v 20:34  

Za své podřízené nese politickou odpovědnost ministr. Docela slušný průšvih.

Unknown řekl(a)...
8. května 2017 v 4:11  

naše paní kateřina nám nějak zmizela z médií,a to se tak ráda předváděla,že by seděla doma u sbaleného kufříku?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.