15:00: Valachová demisi nepodá, rozhodla se aféru "zvládnout". Zastavila dotace na fotbal

úterý 9. května 2017 ·

Neutíkám před zodpovědností, rozhodla jsem se pracovat dál, řekla ministryně. Peníze do fotbalu prý půjdou "jinou cestou". Ministryně školství Kateřina Valachová se po šesti dnech vyjádřila na veřejném brífinku k aféře kolem rozdělování sportovních dotací na jejím ministerstvu. A ačkoliv se čekalo, zda nepodá demisi, rozhodla se v úřadu pokračovat. Informuje server Seznam Zprávy.

Kateřina Valachová (twitter.com)

"Pro mne je situace velmi vážná. Neutíkám před odpovědností, rozhodla jsem se pracovat dál," uvedla Valachová.

Vyplácení dotací prochází podle ní nyní mnohem přísnější kontrolou. Fotbalová asociace ČR jako obviněná firma nemůže být podle Valachové nadále příjemcem státních peněz, ale ministryně hledá cestu, jak zajistit fotbalu přísun jinak než přes FAČR.



Celý text naleznete zde
Záznam brífinku naleznete zde
Tiskovou zprávu MŠMT naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
9. května 2017 v 16:19  

drží se jak košile

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
9. května 2017 v 19:41  

Už se pustila.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.