Premiér o Valachové: Za dva roky na ministerstvu udělala víc než pět šest jejích předchůdců dohromady

úterý 16. května 2017 ·

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) má na příští dny naplánované schůzky s kandidáty do čela ministerstva školství. Nástupce Kateřiny Valachová (ČSSD), která ohlásila rezignaci kvůli kauze sportovních dotací, chce najít do konce května, kdy Valachová úřad opustí. Během dnešního rozhovoru to řekl ČTK. Spekuluje se o tom, že by se vedení ministerstva mohl ujmout dosavadní náměstek Stanislav Štech. Předsednictvo České konference rektorů (ČKR) by chtělo, aby Valachová zůstala ve svém úřadu a dokončila přípravu státního rozpočtu a další agendu.


Bohuslav Sobotka (psp.cz)
"V minulých dnech jsem se spíš zabýval otázkou nového ministra financí, v příštích dnech mám ale naplánované první schůzky," řekl Sobotka ČTK. K rozhodnutí by chtěl dospět tak, aby stihl na Pražský hrad poslat návrh nového ministra do konce května. "Nechci teď spekulovat o konkrétních jménech," dodal.

Situace na ministerstvu školství by podle Sobotky neměla mít vliv na středočeskou kandidátku ČSSD, kde je ministryně na druhém místě za šéfem Sněmovny Janem Hamáčkem. "Já podporuji, aby ministryně kandidovala, myslím si, že se nemá za co stydět. Za dva roky na ministerstvu udělala víc než pět šest jejích předchůdců dohromady," uvedl.

Předsednictvo České konference rektorů (ČKR) by chtělo, aby Valachová zůstala ve svém úřadu a dokončila přípravu státního rozpočtu a další agendu. "Vzhledem k tomu, že do konce funkčního období vlády zbývá jen několik měsíců, předsednictvo ČKR by uvítalo, aby ministryně Kateřina Valachová ve svém úřadu zůstala a dokončila nejdůležitější části své agendy, především implementaci novely vysokoškolského zákona a přípravu resortní části státního rozpočtu na rok 2018," napsali rektoři ČTK.


Celou zprávu naleznete zde

12 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
16. května 2017 v 15:11  

No, ono je to často o kvalitě než o kvantitě. A v případě paní ministryně to platí určitě. Bohužel.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
16. května 2017 v 15:51  

Dřela jako kůň....
Víc jako čeho.....???

Eva Adamová řekl(a)...
16. května 2017 v 15:53  

"Za dva roky na ministerstvu udělala víc než pět šest jejích předchůdců dohromady,"

Jenom, aby to nebylo tak, že za ty dva roky dotáhla do konce všechny sporné projekty, jejichž realizaci bránili někteří ministři vlastním tělem. Alespoň u překotné inkluze a nedotaženého kariérního řádu tomu tak rozhodně bylo.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
16. května 2017 v 15:56  

SWchválně
Pšstuje se víc prasat na českomoravské vrchovině nebo polabské nižině?
Žije u nás Rys ostrovid?
Jsou léky jako prevence nemocí?
Zdají se Vám ty otázky divné?

Jen malá ukázka....
Jsou z hromadného velkoplošného testování dětí v 5. třídách.....

turistao 982 řekl(a)...
16. května 2017 v 16:43  

Pro Z.Nutz, 16.5.,15:53

Jenom mimochodem: Pěstuje se obilí, prasata se chovají. Nebo je to přepis originálního znění testů?

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
16. května 2017 v 17:21  

No já vím, třeba taky káva se nevaří, ale připravuje. Já jsem dělal jen technický dozor, a tak jsem některé otázky jen zahlédl, tak ted nevím jak to bylo, ale se to dá dohledat. Těch špeků tam je víc, hlavně předmět Člověk a svět, ale i další výchovy. Někdo by to měl sepsat, aby jsme viděli kam jdou peníze a za co, když paní Kateřina (v demisi) psala, že má všechny penězovody pod kontrolou. Ha ha.....
Ztracený celý den, děti už druhý natož třetí test ani moc neberou, otázky nejednoznačné, některé dost hloupé, výstupy prakticky k ničemu, no hlavně že pořád testujeme a testujeme... Stejný páťáci dělali před 14 dny testy (tedy přijímací zkoušky) na gymply a ted zase tohle.. Musej si myslet, že se někdo zbláznil...

Tajný Učitel řekl(a)...
16. května 2017 v 17:35  

To jste ještě neviděl otázky z "výchovy ke zdraví".

Unknown řekl(a)...
16. května 2017 v 21:53  

odklon 500 mega je dobrý výsledek

tyrjir řekl(a)...
17. května 2017 v 3:47  



Možná tím "dobrým výkonem" pan premiér myslel i fakt, že paní ministryně školství z, myslím, dost pochybných politických důvodů vmetla své výložky politickým protivníkům do tváře a nechala MŠMT a školství na holičkách. Myslím, že to paní ministryně udělala dost podobně, jako to pan premiér koulí s vládou, ČSSD a občany ČR.

Jsem názoru, že ministryně má především řádně ministrovat a premiér a předseda hlavní vládní strany má především řádně premiérovat, což obnáší například i dodržování koaliční smlouvy. Dosavadní jednání obou považuji do značné míry za zmatečné*.

J.Týř

* Když té zmatečnosti viz například pondělní Interview ČT24 s M. Dzurindou (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/217411058040515) nebo analýzy a komentáře R. Valenčíka popisující, myslím, vcelku souvisle vládní krizí od 27.4.2017 (http://m.radimvalencik.pise.cz/4550-volby2017-094-derniera-premiera-sobotky-1.html).




Unknown řekl(a)...
17. května 2017 v 9:32  

Bohouš neví o čem mluví, zřejmě školství rozumí jako koza petrželi. Bude si muset počkat na říjnové volby. Každopádně mu budou chybět voličské hlasy z řad velké části učitelů. Školstvím se nemá cenu vůbec před volbami chlubit, protože se toho zdařilo minimum.

Josef Soukal řekl(a)...
17. května 2017 v 15:39  

http://www.ascestinaru.cz/inkluzia-v-nemecku-zlyhala-pise-der-spiegel/

tyrjir řekl(a)...
17. května 2017 v 17:45  

Jsem rád, že pan premiér dnes přijal návrh na nového ministra financí a doufám, že dobře vyřeší i situaci v MŠMT. Myslím, že by nemusel přijmout demisi ministryně školství. Pokud to udělá, doufám, že do řízení MŠMT nenavrhne nějakého dalšího retušéra skutečně podstatných problémů školství v České republice. J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.