Ministerstvo poslalo 20 milionů na sportovní halu škole, kam chodí dcera Valachové.

čtvrtek 18. května 2017 ·

Na seznamu problematických dotací, jejichž rozdělování na ministerstvu školství prošetřuje policie, je i sportovní hala u školy v Brně-Žabovřeskách. Ministerstvo na stavbu poslalo nejvyšší možnou částku 20 milionů korun. Do stejné školy přitom chodí i dcera ministryně školství Kateřiny Valachové a kdysi tam chodila i ministryně. Informuje MF DNES.

Valachová však striktně popírá, že by udělení dotace jakkoliv ovlivňovala či že by věděla o tom, že někdo na ministerstvu dotace manipuluje. Dle předpisů měla dotace udělovat nezávislá ministerská komise podle předem určeného bodování, které na ministerstvu zavedla právě Valachová.

Podle policistů však zásadní vliv na to, kam peníze z této i další dvacítky dotací šly, měl fotbalový boss Miroslav Pelta, který to plánoval společně s náměstkyní Valachové Simonou Kratochvílovou v pronajatém bytě. To zachytily odposlechy. Oba jsou nyní ve vazbě.

V Žabovřeskách městská část vedená ČSSD pak zakázku za celkem 60 milionů přiklepla firmě Syner, která sponzoruje Peltův fotbalový klub.


Celý text naleznete zde
MF DNES k tématu přináší také rozhovor s Kateřinou Valachovou

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.