Kladivo, rašple, pila a další nářadí. To jsou hračky dětí fyzikální mateřské školy ve Vrchlabí

pondělí 27. března 2017 ·

Jsou jim teprve čtyři roky a už se učí základům fyziky. A to pod vedením bývalého fyzikáře Jaroše Stříbrného, který nyní v mateřské škole Komenského ve Vrchlabí působí jako školní asistent. Děti díky vrchlabské automobilce mají dvě dílny plné nářadí, se kterým pracují. Účastní se také fyzikální olympiády, ze které si už přivezli tři poháry. Reportáž přináší Český rozhlas.

MŠ Komenského
„Děti získávají určitou manuální zručnost a nějakou koordinaci. A myslím si, že potom na základní škole na to vhodně naváží v dílnách, tak to jsou dovednosti, které se jim v praktickém životě neztratí. Protože škola má děti připravovat pro praktický život," říká Jaroš Stříbrný.

„Děti si mohou cokoliv udělat. A seznamují se s tím přírodním materiálem, dřevem. Což bych řekla, že je také velice přínosné v dnešní době," potvrzuje Miluše Kyršlégrová, ředitelka MŠ Komenského ve Vrchlabí. Pro děti je pak velkou odměnou, když si ten výrobek, na kterém tu několik hodin pracují, mohou odnést domů.

„To se vždy chlubí rodičům, už chtějí, aby si to odnesli do šatny. Ale samozřejmě dbáme na bezpečnost. Hřebíky používáme veliké, aby si je děti mohly dobře chytnout," doplňuje Miluše Kyršlégrová.


Celý text a reportáž ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.