„Výrok týdne“ Jirky Staňka: Málokteré povolání je tak upřímně nenáviděno jako učitelé

pondělí 27. února 2017 ·

„Děti v českých školách trpí, učitelé si léčí komplexy“, řekl podle deníku Blesk matematik Milan Hejný. Jeho výrok pochopitelně vyvolal mezi učiteli bouřlivou diskusi. Ta proběhla i na facebookovém profilu Ondřeje Šteffla. Pohled Milana Hejného v ní obhajoval Jirka Staněk. Jeho výrok je bezesporu provokativní, ale také inspirativní. Jako celá zmíněná diskuse.

Antonín Jalovec v diskusi píše: „Plivnout na české školství je holt v určitých kruzích znakem nonkonformnosti a "pokrokovosti". Neříkám, že školství nemá spoustu problémů, ale tvrdit o řadě učitelů, že si na dětech vybíjejí komplexy, to už je opravdu silné kafe!!!“

A Jirka Staněk reaguje: „To neni silný kafe, to je realita. Málokterý povolání je tak upřímně nenáviděný jako učitelé. Nejspíš proto že lidi nemaj na školu hezký vzpomínky. To neni chyba těch lidí, jak sám asi uznáte...“


(Výrok nominoval Zdeněk Sotolář)
Citovanou diskusi naleznete zde

3 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
27. února 2017 v 13:15  

A které je neupřímně náviděno?

krtek řekl(a)...
27. února 2017 v 16:35  

A co politici, policisté, možná i soudci?
Ještě by mne zajímalo, zda je pan Staněk učitel masochista, nebo sebe z možných zdrojů nenávisti dopředu vylučuje.

Tajný Učitel řekl(a)...
27. února 2017 v 20:08  

Učitel pracuje s vaším děckem. Pokud to klape, fajn. Pokud ne a ne, je děcko v ohrožení, nemohu důvěřovat a to já to tak nenechám. Budu třískat dveřma, řvát, bouchat pěstí do stolu, protože se ve mně ozval pud ochranitele rodu. Nejdřív si to ale doma řádně rozmyslím, abych to náhodou děcku krapet nezavařil. To si taková úča na jednoho zasedne natotata. Pamatuju přeci na Jiráskovou, ta když si na vás zasedla, museli vás loupat špachtlí. Proto je kolem učitelů tolik silných emocí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.