Přečtěte si: Na co se ptát prezidenta Zemana

pátek 5. února 2016 ·

Před plánovanou cestou prezidenta Zemana do Plzeňského kraje se ve světle mediálních odhalení, že někteří studenti kladoucí prezidentovi otázky během jeho nedávné cesty do Jihomoravského kraje měli tyto otázky předem připravené a schválené pod dozorem jejich pedagogů, se bude řada ředitelů základních a středních škol možná chtít obrátit na odborníky, aby jim poradili, jaké otázky by jejich žáci měli položit prezidentovi v jeho jinak zcela spontánních debatách s občany.


Z komentáře Jiřího Pehe v Novinky.cz vybíráme:

Při své návštěvě Číny jste prohlásil, že jste se přijel učit, jak stabilizovat společnost. Přivezl jste si zpět domů nějaké zajímavé poznatky? Zaujal Číňany více Krteček nebo Pavel Nedvěd?

Ve svých četných úvahách na téma blbosti jste jednou řekl, že hlupák sám o sobě není nebezpečný. Nebezpečný je pouze hlupák, který se považuje za génia. Považujete se za génia, pane prezidente?

27 komentářů:

aknelka řekl(a)...
5. února 2016 v 13:13  

Už mě to docela zlobí. Dobrá, přiznám se:
kdybych měla jít na besedu s panem prezidentem, asi bych také přemýšlela, na co bych se ho ráda zeptala. A NEPOCHYBNĚ bych si otázky nachystala alespoň v bodech.
Učitelce (učitelům) se nedivím, že chtěla (chtěli), aby se studenti na setkání připravili. Nechci tvrdit, že to tak dělají všichni, ale většina myslím ano.
Celá ta štvanice ovšem není kvůli paní učitelce, ta zde byla pouze zneužita.
Už sice neučím, ale jedna vzpomínka:
studentky OU byly na prohlídce ve hvězdárně a planetáriu, vyslechly přednášku. Doplňující otázky na přednášejícího měly 2 - obě SPONTÁNNÍ : 1)jestli jsou všechny hvězdy ve vesmíru 5-cípé, 2)jestli je svobodnej (přednášející).
Tak asi takhle.

Tajný Učitel řekl(a)...
5. února 2016 v 13:14  

Proč to nejsou uprchlíci ale vy, kdo v čr hrozí lidem kalašnikovem?
Proč zpíváte hymnu s extremisty?
Proč pochlebujete Putinovi?
Proč musí český daňový poplatník platit vaše účty za vyčištění hotelu poté, co ignorujete zákaz kouření?
Proč nedovedete uplatnit natolik sebekontroly abyste se vyhnul opilství při veřejných příležitostech?
Proč mluvíte vulgárně v rozhlase?
Proč musíte posilovat své ego osobními útoky na své oponenty?
Proč zneužíváte svých pravomocí a jednáte v rozporu s ústavou čr, například při jmenování profesorů?

Nicka Pytlik řekl(a)...
5. února 2016 v 13:14  

Na co se ptát prezidenta Zemana?

Radši na nic. Ty jeho bodboty mne jednou zardousí.
Sršící poity, odhadnutelné asi tak půl hodiny dopředu.

tyrjir řekl(a)...
5. února 2016 v 14:43  

Hehe, o dozoru místo výuky mluví i pan Pehe.
Nechme stranou, zda se v tomhle plete.
I když by se to někomu uznat asi nechtělo,
ty jeho otázky prezidentovi jsou šité jako na tělo.


Pana prezidenta bych se asi zeptal, jestli paní Alena Vitásková (šéfka ERÚ) udělala dobře, když odmítla podepsat čerpání EU dotací, u nichž možná hrozí, že je bude Česko vracet, když se na něj EU tzv. špatně vyspí. Myslím, že by přitom i nějaký ten bonbot mohl padnout.:))))))

J.Týř

Jana Karvaiová řekl(a)...
5. února 2016 v 15:21  

Byla jsem přítomna besedě, kdy se žák ptal:
Pane a vy jste padnul?

Miloslav Novotný řekl(a)...
5. února 2016 v 15:55  

Pro TU(13:14).Než byste své přitroublé osmero strašáků odříkal, představil byste se ve světle ČT reflektorů svým plným jménem, nebo byste srdnatě pokřikoval z pod lavice, jak Vás známe z České školy, Tajný Učiteli?

Tajný Učitel řekl(a)...
5. února 2016 v 16:36  

Copak, dotkl jsem se snad nějak majestátu?

krtek řekl(a)...
5. února 2016 v 16:41  

A jsou takové debaty místem, kde se skutečně debatuje? Kde na otázku dobře míněnou dostaneme upřímnou odpověď?
Po zkušenosti z pořadu "Máte slovo" (tehdy ještě Kotel) vím, že ne. Že nejvíce se lidé domluví bez účasti kamer, nejlépe s pomocí zprostředkovatele, který chápe obě strany a snaží se jim pomoci najít společné východisko.

Unknown řekl(a)...
5. února 2016 v 16:43  

Pokud vím, náš prezident si na žádný majestát moc nepotrpí. Ale jste trapný.

Ondřej Šteffl řekl(a)...
5. února 2016 v 16:52  

... a zase. Mě by opravdu zajímalo, na co by se prezidenta opravdu chtěli zeptat děti.

studentky OU byly na prohlídce ve hvězdárně a planetáriu, vyslechly přednášku. Doplňující otázky na přednášejícího měly 2 - obě SPONTÁNNÍ : 1)jestli jsou všechny hvězdy ve vesmíru 5-cípé, 2)jestli je svobodnej (přednášející).
Ano, to jsou dobré otázky. Jsou to přece studentky, ne?

Ondřej Šteffl řekl(a)...
5. února 2016 v 16:53  

chtěly

aknelka řekl(a)...
5. února 2016 v 17:30  

Ano. Jejich spolužáci se na nic nezeptali.

Tajný Učitel řekl(a)...
5. února 2016 v 18:08  

No právě, možná, že by měl začít. Aspoň před kamerou a v rozhlase. V soukromí ať bumbá, bafá, láteří a praktikuje putinovlezněkamsport do zmodrání. Tam ať je "svůj".

Miloslav Novotný řekl(a)...
5. února 2016 v 18:23  

TU, provokatére zbabělej, ptám se znovu: Z pod lavice nebo na kameru po představení plným jménem. A neuhýbej, poseroutko. Neškodilo by taky ujasnit si, které že to jsou země, kde si vraždí politiky. U nás to byl myslím naposledy Sv. Václav.

Pavel Kraus řekl(a)...
5. února 2016 v 18:28  

Tak samozřejmě by bylo zajímavé vědět, na co by se ta děcka opravdu chtěla zeptat, pokud vůbec na něco. Ale zřejmě pedagogický sbor nebyl zastáncem mé oblíbené teze "Ať jedy skryté v bahně působí" :-).
Zároveň se jim ale nedivím. Vzpomínám, jak kdysi před lety na monstrózním setkání studentů ze zemí EU naši žáci připravili klip prezentující naši zemi. Byl pěkný, svižný, vtipný i technicky zdařilý. Jen byl pořád z putyk. Když jsme se na to s kolegou dívali předem, přišlo nám to veselé. Při veřejné projekci za účasti několika eurokomisařů a spousty velvyslanců už jsem neměl pocit úplně komfortní. Zvlášť když nám pak slovenský velvyslanec soukromě sdělil, že se strašně bál, aby něco takového nespáchali ti jejich... :-)
Věci prostě někdy nejsou úplně jednoduché. A možná bychom tady v diskuzích neměli být vždycky tak radikální a jednoznační ve svých vyjádřeních.

Jana Karvaiová řekl(a)...
6. února 2016 v 7:33  

Tajnej a vy jste padnul?

Unknown řekl(a)...
6. února 2016 v 8:52  

Pana Tajný učiteli, doufám, že v některých bodech takto uvažujete i o exministrovi financí, chemikovi. Jeho rétorické vulgarity stojí taky za posledních 25 let zato. Holt, jsou to dinosauři.

krtek řekl(a)...
6. února 2016 v 10:00  

Pro M. Novotného:
Atentát dokonaný byl na Heydricha.
Atentát nedokonaný například na V. Klause - jak řekl Bolek Polívka v Manéži: "Jaký prezident, takový atentát". A na Jiřího Svobodu.
A ještě na Aloise Rašína. A asi by se toho našlo víc.
---
Užitečnější rozhovory s politiky dělá Martin Veselovský.

Tajný Učitel řekl(a)...
6. února 2016 v 12:50  

P. Novotný, svými příspěvky na mou adresu o sobě nevědomky prozrazujete více, než byste chtěl. Kdybyste na chvíli odložil svoji důchodcovskou frustraci, uvědomil byste si, že já nemůžu za to, jak se náš pan prezident chová. Každý národ má takové představitele, jaké si zaslouží a (nejen) Zeman je toho důkazem. Je přinejmenším zosobněním hodnot, chování a názorů většinové části českého voličstva. Jeho skutky i ne-skutky a (ne)reakce společnosti na ně, mají mnohem větší vypovídající hodnotu o českém národě, než jakékoliv statistiky či momentální průzkumy veřejného mínění. Proto, díky za něj. Nikdo jiný by nebyl lepším zrcadlem.

Miloslav Novotný řekl(a)...
7. února 2016 v 11:55  

Pane Tajný Učiteli, přemýšlet nebo dokonce mluvit o případných frustracích může jen ten, kdo jimi trpí. Jinak je to hodně ošklivá nálepka. Ani psychiatr by nikdy nepálil do postiženého takhle od boku. Tomu nasvědčuje i sporadický výskyt toho slova. Setkáváme se s ním hlavně v anglických textech a u jedinců, kteří chtějí tzv. udělat dojem. Možná z důvodu nějaké frustrace, nechci o tom spekulovat. Pozurážel jste Čechy, plivl si na důchodce, takže máte splněno. Pošlete to Čulíkovi, ten se kálením do vlastního hnízda živí. Kartous se přimluví, jste přece téže víry. O mně jen tolik, že svou frustraci dědka, kterému osud nadělil vychovat čtyři vysokoškolsky vzdělané občany a může si pohladit zatím pět krásných vnoučátek v kruhu milující rodiny, přeju všem rodičům dobré vůle. Neměli bychom osobním sporem otravovat druhé a zaplevelit zdejší diskusi. Pohříchu podstata sporu není osobní. Vaše časté papouškování nepochopeného Vás opět přivedlo do argumentační nouze. Z Vaší jízlivé klávesnice zní nepříliš výstižné rčení: „Každý národ má takové představitele, jaké si zaslouží“ jako bonmot vpravdě zemanovský. Váš dodatek: „Zeman je toho důkazem. Je přinejmenším zosobněním hodnot, chování a názorů většinové části českého voličstva. Jeho skutky i ne-skutky a (ne)reakce společnosti na ně, mají mnohem větší vypovídající hodnotu o českém národě, než jakékoliv statistiky či momentální průzkumy veřejného mínění.“ je stejná absurdní hovadina, jako osm Vašich pitomých tázacích lží, které jsem Vám vytkl. Že jste provokatér bez názoru, je zřejmé. Takový nemastný neslaný Bretschneider. Prý zákeřný a nebezpečný. Pan Nico mne před Vámi varoval už dávno. Vedete si kádrovácké úlovky o zdejších diskutujících na kartičkách, nebo máte databázi?
P. S. Zase jste zapomněl odpovědět, zdali byste své osmero kruciálních otázek položil po představení na kameru plným jménem, anebo z pod lavice, jak činíte na České škole.

Miloslav Novotný řekl(a)...
7. února 2016 v 12:21  

Pane krtku (krteku?), važte prosím pečlivěji svá ponaučení. Atentát na Heydricha jako příklad, že si Češi vraždí politiky? To nemyslíte vážně, že ne? Měl jsem na mysli hlavy států, konkrétně např. Lincolna, J. F. K., ale uznávám, že to byla ode mne nemístná poznámka. Když už gůglujete, přečtěte si také, co o tom kalašniku Zeman skutečně řekl. Jakkoli to bylo od prezidenta hloupé, spatřovat v tom hrozbu lidem v České republice může opravdu jen ten, kdo ji dokáže spatřit kdekoliv. Mezi tyhle myslitele snad nepatříte. Hezký den

Tajný Učitel řekl(a)...
7. února 2016 v 13:04  

Proč jsou otázky "absurdní hovadina"? Žádný argument jste nenabídl. Nebo jste pouze zaslepenec s neochvějnou vírou ve svého nedotknutelného miláška. Proč sem taháte svoji rodinu? To spíše nedělejte, dříve nebo později to někdo vytáhne třeba když se mu nebude líbit váš názor. Na internetovém diskuzním fóru nejde o zásluhy ale o názory.

Až bude Zeman v odpovídat na veřejné a necenzurované dotazy v našem městečku a já najdu dostatečně silný žaludek k účasti, rád se ho zeptám. Nebo se rovnou zeptám Ovčáčka, co si myslí že si Zeman myslí, bude to kratší.

Unknown řekl(a)...
7. února 2016 v 15:05  

Tajný učiteli, mimo debatu o školství. Liší se až tak Kalousek od Zemana, Topolánka? Svůj názor jsem již dávno sdělil. Politici by neměli lézti do ZŠ a SŠ a šířit tam jakoukoliv propagandu.

krtek řekl(a)...
7. února 2016 v 15:50  

Pane Novotný, máte pravdu. Nepsal jste ale vrcholné/nejvyšší, takže s tím Rašínem mám taky pravdu. Ano Heydrich se za politika českého státu považovat nedá.
Jenom jsem nic googlit nemusel, těch pár jmen jsem se naučil ve škole, Klause si pamatuji a Polívkův výrok mne dodnes udržuje v naději, že než se k moci dostanou jinší sekáči, nemusím/e se bát.
Nejlépe to popsal Nico Pytlík. Miloš Zeman by si pro bonmot nechal koleno vrtat. Ne každý jeho bonmot je vtipný (opravdu vtipný si nějak nemohu vybavit).

Miloslav Novotný řekl(a)...
7. února 2016 v 21:50  

Pane Tajný učiteli, je to hloupé, únavné, dejte už pokoj. Co věta, to strašák. Nejsem zaslepenec, víru si nepletu s důvěrou, na rozdíl od Vás vím, že milášek není bytost, ale prsten atd. Jak už to v životě bývá, s některými názory prezidenta Zemana souhlasím, s některými ne, jeho obdivovatelem nejsem. Poznámky, které sám rád mylně nazývá bonmoty, mi často připadají trapné. Nezajímají mě, stejně jako Vaše nenávistné obsese. Máte pravdu, že sprostota Vaší nadávky: „důchodcovská frustrace“ nespočívala v tom, že jste ji uštědřil mně. Mohl jsem si osobní reakci odpustit, ale na druhou stranu se neobávám, že by mou nadbytečnou zpověď mohl na České škole zneužít někdo jiný, než Vy. Prostě jste si plivl na důchodce. Jako vždy na každého, s nímž „diskutujete“. Nevím, proč jsem se divil. Absurdní hovadinou jsem nazval další Vaši sprosťárnu, jíž jste ohodnotil nejen prezidenta, ale rovnou celý národ. A že prý nemůžete za to, jak se chová náš pan prezident. Ale to Vám přece nikdo nepodsouvá. Problém je v tom, jak se chováte Vy. Korunu tomu nasazujete připomínkou, že na diskusním fóru jde o názory. Asi jsem nepozorný, ale při diskusi, což není tvrzení názorů, ale až jejich dokazování, jsem Vás ještě nepřistihl. Jako lži-strašáky jsem pak označil Vaše „osmero otázek“. Přeji Vám dostatečně silný žaludek, mj. i k Vašemu obětavému přebývání mezi svými kolegy a žáky, odkud, Vašimi slovy, občas vykouknete jako ta tasemnička, abyste se nadýchal. Vtipné? Kdepak, jen další sprosťárna.

Tajný Učitel řekl(a)...
8. února 2016 v 0:14  

Pane Novotný máte pravdu, je to hloupé a únavné. Vaše příspěvky jsou zvláštně naivní způsobem, který nelze slušně komentovat.

tyrjir řekl(a)...
8. února 2016 v 17:23  

Pane Tajný, slušně lze komentovat vše. Někteří lidé to neumí. Zdá se, že mezi ně patříte. J.Týř :)))

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.