Internetová univerzita Kiron nabízí bezplatné vzdělání uprchlíkům po celém světě

pátek 30. září 2016 ·

Zakladatelé internetové univerzity Kiron mají ambiciózní plán – chtějí zajistit bezplatné univerzitní vzdělání běžencům po celém světě. Kromě online výukových kurzů od nejprestižnějších světových univerzit nabízí studentům z řad uprchlíků také jazykové kurzy či psychologickou poradnu. Během prvního roku fungování se Kironu podařilo poskytnout vzdělání více než třem tisícům běženců. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Logo Kiron.ngo
Historie vzdělávacího projektu Kiron se může v mnoha ohledech zdát stejně neuvěřitelná jako životní příběhy většiny jeho účastníků. Jejich cílem bylo vytvořit internetovou platformu, která bude schopna zdarma zajistit univerzitní vzdělání uprchlíkům po celém světě.

Nedostatek financí zakladatele Kironu neodradil. Rozhodli se o peníze prostě požádat veřejnost pomocí propagačního videa na crowdfundingových stránkách. "Vybrané peníze nám stačily na vytvoření studijních míst pro 1200 studentů a všechna byla zabraná za méně než čtyři měsíce," říká jedna ze seniorních zaměstnankyň projektu Nora Hauptmannová s tím, že jejich novým cílem je vytvořit dalších deset tisíc studijních míst.

Studenti se mohou vzdělávat ve čtyřech hlavních oborech, a to v počítačových a sociálních vědách, ekonomii a byznysu a strojírenství, které podle Hauptmannové pokryjí 80 procent poptávky. Kromě specializovaných kurzů nabízí Kiron studentům také jazykové kurzy nebo psychologickou poradnu.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.