Video: Konference Vzděláváme společně

pátek 27. května 2016 ·

Podívejte se na záznam dnešní konference v brněnském koně Scala, která je určena především učitelům a výchovným poradcům.

12 komentářů:

pratavetra řekl(a)...
27. května 2016 v 21:43  

Bohužel jsem tam byl. Demagogie, demagogie, demagogie. Věřím, že pan Štech chodí spát za poslouchání pohádek.

P.S.: Děkuji za vystoupení Dr. Alexandru Zvonkovi.

marmelada řekl(a)...
28. května 2016 v 0:48  

Je škoda, že se Dr. Zvonek neodvážil jít dále. Také je škoda, že chybí části z diskuzí. Celá konference tak vypadá jako sraz zastánců inkluze a společného vzdělávání. Taková koncepce pak nemůže z podstaty vyústit v kritickou diskuzi.

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. května 2016 v 18:40  

Ano velmi to pripominalo sjezd jedne zname strany.

Unknown řekl(a)...
28. května 2016 v 22:25  

Opravte si toho koně.

Když byla určena především učitelům, proč nebyla uspořádána odpoledne, aby tam mohli učitelé jít?

Unknown řekl(a)...
29. května 2016 v 11:33  

Vystoupení pana Dr. Zvonka bylo velice pěkné a zajímavé. Jenom škoda, že neřekl, kde se naučil znakovat a tak krásně mluvit. Na běžné ZŠ to asi nebylo.

Anonymní řekl(a)...
29. května 2016 v 15:18  

Paní Jana Straková a další přesvědčivě analyzovali data o škodlivosti diferenciace. Velmi kultivovaná vystoupení soustředěná na rozbor příčin a následků chyb ve vzdělávání, v rozdělení společnosti. Děkuji za možnost zhlédnout alespoň v záznamu.

pratavetra řekl(a)...
29. května 2016 v 15:43  

pí. Kalabisová
Pí. Jana Straková pracuje ve výzkumu. Pokud něco pouze zkoumám a nenesu zodpovědnost, jsem velice kultivovaný člověk. Bohužel odpovídám za vzdělání dětí a dennodenně se zodpovídám nejen za své výsledky, ale také práci svých zaměstnanců. Děti s LMP, VPCH, PAS máme na klasické základní škole již víc než 8 let díky mé nevhodné empatii a altruismu. Před zřizovatelem a rodiči to samozřejmě nemohu říct, ale po těch letech zkušeností mohu s plným vědomím prohlásit, že tyto děti nezažívají úspěch, jsou ostrakizovány a já nedokážu vysvětlit, jak postupujeme, abychom mohli říct, že pracujeme v nejlepším zájmu dítěte.
Navíc přijetím případného dalšího takového dítěte mi hrozí odvolání z fce. Zřizovatel již odmítá doplácet na dofinancování asistentů. Jak řekla i pí. Jurková z MŠMT: "AP je nejdražší pozice ve školství." Často lidé se základním vzděláním a najednou se stávají pedagogickými pracovníky bez jakékoliv studia! Vám to nevadí, Vás to neuráží?

pratavetra řekl(a)...
29. května 2016 v 15:57  

Když na konferenci padl dotaz, jak je možné, že děti s LMP, PAS, VPCH mají být zařazovány do společného vzdělání, ale opačným způsobem to není možné (zdravé děti vřadit na praktické školy), bylo řečeno, že prý by to bylo drahé!? Kde je to společné vzdělávání?
Pokud byste tam byla, slyšela byste pí. M. Wilhelm (AUT), která sama řekla, že osobně podporuje praktické školy.
Co opatrně vyslovil p. J. Němec (děkan MU)? Segregace se pravděpodobně přesune na opačný protipól.

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. května 2016 v 18:01  

Velmi kultivovaná vystoupení soustředěná na rozbor příčin a následků chyb ve vzdělávání, v rozdělení společnosti.

Děkuji paní Kalabisové, že věnovala svůj čas na zhlédnutí a fundovanou analýzu záznamu konference, a tím ušetřila můj čas a nervy. Vše je, zdá se, na nejlepší cestě, a nezbývá než se těšit, jak budou všechny děti přesvědčivě šťastné. A jejich rodiče jakbysmet. Však už bylo načase. Konec výběrové selekci a segregačnímu vylučování.
Krásný den vespolek.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
30. května 2016 v 21:21  

"Stalo se tak na páteční konferenci Vzděláváme společně, kterou pro učitele a vzdělávací poradce uspořádala k tématu inkluze univerzita spolu s ministerstvem školství. Na konferenci si lidé z praxe předávali zkušenosti, jak lépe učit." Uvádí http://www.novinky.cz/veda-skoly/404964-pedagogicka-fakulta-mu-zacne-studenty-pripravovat-na-inkluzi.html

Vzdělávací poradce? Nebo výchovné poradce? Autor článku si zjevně plete pojmy. A zjevně tam nebyl, protože o nějakém předávání zkušeností "jak lépe učit" nemůže být řeč. Jen hlupák by nepoznal propagandistický charakter "konference".

Anonymní řekl(a)...
30. května 2016 v 22:15  

já jsem tam nebyla, ale v záznamu jsem slyšela příspěvky o tom, jak lépe učit, hlupák by věděl, že kdo nechce vědět, neslyší....

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. května 2016 v 23:08  

To tedy ne!
Jen chytrák ví, že nechce-li vědět, neslyší. A nechce-li vidět, nemluví. Nebo nepíše?
A nebo naopak? Nechce-li psát, neví? Tak teď nevím... A přesto píši! To je mazec...
Myslím, že nic nevím, a vím, tedy jsem. Som z toho voľaký zmätený.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.