Newsroom ČT24: Kampaň deníku Blesk proti inkluzi

pondělí 4. dubna 2016 ·

Moderátor Luboš Rosí představil názory mediálních odborníků, analýzy nových trendů i pohledy do zákulisí médií, tentokrát o kampani proti inkluzi v deníku Blesk.



Záznam pořadu na webu České televize

3 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
4. dubna 2016 v 15:03  

Tak jsem měla chvílemi pocit, že jsme se vrátili do nějakého roku 1970 a více. Ten slovník........A nejhorší jsou trpaslíci.

Unknown řekl(a)...
4. dubna 2016 v 18:21  

Velmi jsem ocenil, jak Radek Lain slušně odmítl snahu redaktora otírat se o pana prezidenta Zemana. Díky bezprecedentní, zákeřné a zlé kampani, kterou ČT již dlouho vede proti prezidentovi zvolenému přímou volbou občanů, považuje čím dál více mých známých ČT za neobjektivní.
Redaktor se ptá: "Co objektivita, co novinářská etika?" Tu osvědčili v souvislosti s inkluzí mnozí novináři již při "odstřelení" ministra Chládka. Nebo o něm nebylo nejdřív rozhodnuto a pak se čekalo, jestli to bude přes ženy nebo alkohol?
Redaktor tvrdí, že si Blesk vybral ten nejslabší cíl (máme chápat ministryni školství), ale je to přesně naopak! Nejslabší jsou tu děti s lehkým mentálním postižením, kterým ministryně ruší školy a třídy, kde jsou vzdělávány kvalifikovanými učiteli, v menších třídách a podle programu uzpůsobeného jejich hendikepu.

Unknown řekl(a)...
4. dubna 2016 v 18:28  

Ministryně říká nic neruším, ale ve skutečnosti ruší. Blesk píše, že lumpárna je lumpárna.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.