#MissionEurope, nová aplikace přinášející nejen hry, ale i zajímavé informace z Evropy

úterý 19. dubna 2016 ·

Nová webová a mobilní aplikace, která přináší různé tipy a příležitosti z Evropského parlamentu pro mladé lidi. Jmenuje se #MissionEurope a je to nová aplikace od italské firmy VITECO, která nabízí zábavné mini-hry a kvízy v souvislosti s tématy, které v současnosti nejvíce rezonují v Evropě, od trhu práce, ochrany životního prostředí, až po mobilitu v Evropě nebo imigraci. Prostřednictvím #MissionEurope je možné se zúčastnit 6 různých her a 6 kvízů.


#MissionEurope je projekt financován Evropským parlamentem a jeho cílem je čelit jednomu z nejrozšířenějších jevů, skepticismu a nespokojenosti, která momentálně postihuje mnoho mladých Evropanů s nejistotou budoucnosti.

"Je to jeden z nejúčinnějších způsobů, jak oslovit mladé lidi, aby se zamysleli nad významem aktivního občanství", vysvětluje projektová manažerka firmy, Andrea Zalabaiová. "Nabízíme jim zábavný způsob, jak zjistit více o politických a ekonomických problémech, které jsou většinou považovány za nudné a nezajímavé a prostřednictvím her a kvízů získat podněty a příležitosti, které nabízí EU."



Aplikace vyvinutá italskou firmou VITECO přináší kombinaci informací a zábavy na podporu různých politik a iniciativ Evropského parlamentu týkajících se mladých lidí. Je snadné začít hrát. Obtížnost se zvyšuje s každou další hrou a hráči mohou vyzvat i své přátele a sdílet výsledky na sociálních sítích.

Rozmanitost mini-hry umožňuje nejen hraní, ale i možnost získat cenné informace. V 2. hře, například, hráč bude muset poskládat svůj životopis poté, co ho král Alien roztrhal na malé kousky, které schoval na různá místa. Nebo hráč v jiné hře pozná nové kultury a v další bude zase spojovat lidi z různých kontinentů.

Zahraj si teď! A staň se součástí #MissionEurope na Facebooku, Twitteru a Instagramu!


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.