26. 4.: Beseda s ředitelem české školy v Rumunsku Josefem Boudou

úterý 19. dubna 2016 ·

Chtěli jste se někdy ocitnout v dobách svých prarodičů? Na idylické vesnici, kde vidíte koně zapřáhnuté k žebřiňáku, rolníky na polích a babičky na zápražích? Takovéhle místo stále ještě existuje - český rumunský Banát. Na jihu Rumunska žije již bezmála 150 let česká komunita, která si stále drží český jazyk i kulturu. Bohužel se však tahle komunita velmi rychle zmenšuje, především díky odchodům mladých lidí do Čech. A sem bude směřovat i naše beseda.


Pozvání Studentského spolku Agora o. s. přijal v rámci cyklu Banátské večery ředitel české školy v Gerniku Josef Bouda.

S čím vším se musí potýkat ředitel malé české základní školy v Rumunsku? Jak vlastně funguje krajanské vzdělávání? A učí tam i čeští učitelé?

To vše se dozvíte 26. dubna od 17 hodin ve Velkém sále Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.

Událost na Facebooku

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.