Český rozhlas: Jak se dostat z rodičovské pasti? Kupodivu docela snadno

čtvrtek 21. dubna 2016 ·

Jak ustát tlak společnosti, která nás nutí být úspěšní, jít s proudem a sytit se materiálními věcmi? A jak to naučit naše děti? Hostem Martiny Kociánové byl na podruhé psychopatolog Andrej Drbohlav, který kromě jiného řekl: "Velké množství dětí je neklidných, hyperaktivních a nepozorných nikoliv proto, že by se jejich mozek vyvíjel pomaleji nebo nějakým způsobem deficitně a abnormálně, ale velmi často tím neklidem dávají spíše najevo, že jsou ve svém životě zejména tom rodinném nespokojení, nešťastní, nerozumí mu, nikdo jim dostatečně nenaslouchá. Že se bojí, prožívají různé strachy a nemají ve svých rodičích dostatečného partnera."





Doprovodný článek na webu Českého rozhlasu

První část rozhovoru Český rozhlas: Zlo je vysoce infekční fenomén, nejsme vůči němu odolní

5 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
21. dubna 2016 v 15:15  

Brilantní analýza.

Jana Karvaiová řekl(a)...
21. dubna 2016 v 16:32  

Super!!!

tyrjir řekl(a)...
21. dubna 2016 v 17:01  

Naprostý souhlas.

Unknown řekl(a)...
23. dubna 2016 v 15:09  

Tak snadné to asi nebude, obstát v "kolektivu" je pro každé dítě hodně významná hodnota a jen velmi silná osobnost dokáže jít proti všem nebo proti většině. Pokud všichni mají mobil a některý žák ho nemá,kromě toho, že bude za "socku" také přijde o mnoho informací, kteří si jeho spolužáci tím mobilem sdělují.
S tou šikanou je to také mnohem složitější a podceňovat by se neměla.

Nicka Pytlik řekl(a)...
23. dubna 2016 v 22:30  

Tak snadné to asi nebude, obstát v "kolektivu" je pro každé dítě hodně významná hodnota a jen velmi silná osobnost dokáže jít proti všem nebo proti většině.

Snadné to rozhodně není. Dospělému to dá zabrat, natož dítěti. Horší je snad už jen čelit nebezpečí smrti. Fyzicky. V oblasti psychiky je to nenadějné, protože se s tím to dítě musí naučit žít. Jak říkám, dospělému to dá zabrat, natož dítěti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.