Český rozhlas: Inkluzi bylo třeba podpořit, učitelé na to byli sami, říká Kateřina Valachová

čtvrtek 21. dubna 2016 ·

Senátoři schválili novelu školského zákona. Inkluze se tak odkládat nebude. Senátoři také mimo jiné odsouhlasili povinnou maturitu z matematiky.




Doprovodný článek na webu Českého rozhlasu

7 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
21. dubna 2016 v 0:07  

Tak Vám, paní Kateřino, pěkně děkuji, že jste mne v té inkluzi podpořila. Možná jste mne podpořila ještě víc - uvažuji o nalezení nového místa, buď na škole bez inkluze (tedy střední) nebo zcela mimo školství (díky vzdělání nejsem vázán výhradně na "učení").

Pořád jsem si říkal, že to ještě jde. Teď už to nepůjde, tak půjdu já, je to jenom otázka času a vhodné nabídky.

Jana Karvaiová řekl(a)...
21. dubna 2016 v 6:20  

Paní Valachová splnila přání zlomku rodičů a učitelstva. Podobně, jako nám štěstí vnucovali funkcionáři jedné nejmenované strany. Ti také velmi pečlivě pečovali o naše blaho.No, kdo chce kam....

Unknown řekl(a)...
21. dubna 2016 v 6:53  

21. dubna 2016 0:07 - Anonymní z 21:30

Tak domrvit školství dokáží vskutku jen socialisté. Ostatně levice v Evropě i u nás už dávno není žádnou levicí. Od pravice se skoro neliší. Mladé nastupující učitele tento administrativně byrokratický systém inkluze totálně semele. A nemá cenu to házet jen na VŠ. Kdo půjde dělat oslíka a za tak málo peněz? A veřejný příslib: 70% průměrné mzdy vysokoškoláka v této zemi do roku 2020. To už socialisté dávno u moci nebudou, tak nemají co slibovat. Ozbrojené složky nám v tomto státě začínají nabobtnávat neskutečným způsobem a lékaři dostanou přidáno 30% za 3 roky. Ale je důležité z jakého základu se ty procenta přidávají. Poslední zprávy - přidáme ve školství "možná" 3%. Tak mě napadá, že socialistům pošlu jejich volební lístek zpět.
Zažil jsem za svou "kariéru" spoustu reforem a všechny šly postupně k čertu. Naprosto Vás chápu, pač takové rozhodnutí se honí v hlavě mnoha učitelům. A vláda chce za málo peněz hodně muziky? To aby nakonec neskončilo koncertem pro hluchoněmé.

mirek vaněk řekl(a)...
21. dubna 2016 v 7:37  

Pane Anonymní. Jít na střední školu není řešení. Tam už inkluze dávno probíhá a nikdo vám nepomůže. Teď se inkluze rozjede na gymnáziích a to teprve bude rodeo. Nejlépe je jít mimo školství. Také to už zvažuji. Pokud máte technické vzdělání a nemáte tlačenku tak nejlépe mimo státní sektor. K zahraniční firmě, která hledá odborníky. Inteligentní a pracovitý technik je čím dál vzácnější. Tam jsou slušné platy, benefity a váží si zaměstnanců, protože ví, že nového kvalitního seženou jen obtížně.

Teď jsem viděl titulek v novinách. Na podporu inkluze dá ministerstvo 56 milionů. Kolik by to bylo platů asistentů?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
21. dubna 2016 v 8:18  

Chápu, že na středních školách, to nemusí být taky všechno ideální, ale žáci s IQ 60 tam snad nebudou (myslím střední školy, ne učiliště). Nejsem speciální pedagog a nevím, co bych s takovým žákem dělal (nehledě na to, že vím, že s ním neudělám ve výsledku nic).

Ze základních škol se postupně stanou školy zvláštní, jestli někdo nešlápne na brzdu. A já jsem na zvláštní nikdy učit nechtěl.

Ygrain řekl(a)...
21. dubna 2016 v 17:30  

"Tam už inkluze dávno probíhá a nikdo vám nepomůže."

Fakt? Jsem ty mentálně postižené u nás na strojárně nějak přehlédla. Stejně tak ty autisty, sluchově a zrakově postižené atd. Občas nějaká hraniční osobnost, ADHD, emoční labilita a přehršel dys, ale inkludované ani omylem.

Unknown řekl(a)...
23. dubna 2016 v 9:31  

Většina učitelů nestojí ani o inkluzi ani o její podporu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.