Přečtěte si: Šikana starosty z osobní msty? Škola přišla o peníze na provoz

pondělí 14. března 2016 ·

Vedení obce Zdiby na severu Prahy v čele se starostou Janem Tvrdým (ČSSD) přestalo místní základní a mateřské škole pravidelně platit příspěvky na provoz. Ta podle ředitelky s penězi vystačí pouze do konce března. Problémy s financováním přitom začaly těsně poté, co ze školy po stížnostech odešla švagrová starosty. Místní teď spekulují, že se jedná o osobní mstu hraničící s šikanou. Starosta kritiku odmítá.

Z článku Kristýny Novotné v Echo24.cz vybíráme:

Zdiby přestaly peníze škole pravidelně posílat loni v červenci, a to jen několik týdnů poté, co z mateřské školy odešla švagrová starosty. Na její chování vůči dětem si podle školy stěžovaly desítky rodičů.

Nesrovnalosti v doplatcích odhalili i kontroloři ze Středočeského kraje. Ze zprávy ohledně auditu hospodaření obce však také vyplývá, že vedení Zdib loni na Silvestra škole roční příspěvek o milion korun zkrátilo (z původních 1,8 milionu). Škole o tom ale dosud nedalo oficiálně vědět, ani neuvedlo důvod odebrání financí.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.