Přečtěte si: Po návštěvě handicapovaných má senátor-učitel jasno: Inkluze je nebezpečná

pondělí 29. února 2016 ·

Společné vzdělávání dětí v základních školách je podle senátora a bývalého učitele Miloše Vystrčila (ODS) nebezpečné. Minimálně ve formě, v jaké ho aktuálně prosazuje ministerstvo školství. Bývalý fyzik to řekl po návštěvě speciální a praktické školy v Jihlavě. Hodlá si ještě poslechnout argumenty protistrany, obavy ředitelky této školy ale považuje za oprávněné. Zároveň má Vystrčil pocit, že vyhlášku týkající se inkluze, která způsobuje speciálním pedagogům největší vrásky, by měla ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) nechat předělat.


Z článku Zuzany Štíchové v Blesk.cz vybíráme:

Miloš Vystrčil návrh z dílny ministerstva školství nešetřil a rovnou jej označil za „hrozbu pro české školství“. „Bylo by dobře, kdyby se odpovědné osoby ještě zamyslely. Mám tím na mysli ministerstvo školství a paní ministryni. Kdyby se zamysleli nad tím, zda tu vyhlášku formulovali rozumně a správně,“ nabádá bývalý fyzik k opatrnosti ministryni Valachovou.

„Tak jak je to dneska připraveno, znamená to nebezpečí pro naše školství a že by to nemuselo nikomu prospět. A to věřím, že ani ministerstvo nechtělo. To jsou moje dojmy,“ dodává Vystrčil s tím, že bude chtít slyšet ještě také argumenty ze strany ministerstva.

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
29. února 2016 v 22:57  

To samozřejmě ví všichni pragmatici, že menší skupina se pod vedením speciálních pedagogů dokáže naučit trivium a že nebudou tím pádem žáci negramotní. Naopak na školách hlavního vzdělávacího proudu, pod vedením doposud velmi kvalitních učitelů, se ve třídě o počtu 30 nenaučí vůbec nic. Zakusí pouze dobře maskovanou potupu od ostatních žáků. Tedy tato česká inkluze nic moc. O žáky vůbec nejde. Stává se to politickou a potažmo ideologickou záležitosti tzv. "nové levice".

Unknown řekl(a)...
1. března 2016 v 10:59  

Fando Moudry. O politiku nejde. Jde o peníze!!!

Nicka Pytlik řekl(a)...
1. března 2016 v 15:59  

O politiku nejde. Jde o peníze!!!

Ale v politice jde o peníze, přece. O co jiného by tam asi tak mělo jít?
O pravdu? Opravdu?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.