Knihovny jsou kreativní nejen v BŘEZNU aneb Březen – měsíc čtenářů 2016

úterý 1. března 2016 ·

Svaz knihovníků a informačních pracovníků vyhlašuje na měsíc březen sedmý ročník propagační kampaně Březen – měsíc čtenářů. Letos s mottem – Knihovny jsou kreativní nejen v BŘEZNU. Cílem této akce je propojit ČTENÁŘE, organizace a instituce zabývající se psaným slovem, četbou a čtenářstvím ke společné mediální kampani a dát o sobě vědět: ANO, ČTEME A JE NÁS HODNĚ!


K medializaci této akce jsme vydali pro veřejné knihovny propagační plakáty. V rámci měsíce března jsme se rozhodli vyčlenit týden od 29. února.- 6. března určený pouze k propagaci čtení a nazvali jej TÝDEN ČTENÍ. Knihovny se zaměří na čtení z děl spisovatelů, kteří mají významné výročí. Letos Zdeněk Jirotka (105), Jan Karafiát (170), Jakub Deml (55), Jaroslav Havlíček (120), Ludvík Aškenazy (95), František Hrubín (45), Zdeněk Svěrák (80), Ludvík Souček (90), Eduard Štorch (60), Karel Havlíček Borovský (150), Karel Hynek Mácha (180), Václav Čtvrtek (40) a mnoho dalších. Čtyři stovky veřejných knihoven připravují nové a zajímavé aktivity.

Pro rok 2016 jsme k již tradičním aktivitám propagujícím četbu a zavádění nových služeb do knihoven (např. půjčování čteček elektronických knih, roznášky knih handicapovaným čtenářům a seniorům domů atd.) opět připravili soutěž ČTENÁŘ ROKU. V tomto roce hledáme ve spolupráci s dlouholetým partnerem Čtení pomáhá http://www.ctenipomaha.cz/ nejlepší ČTENÁŘSKOU TŘÍDU. Motivujeme k soutěži čtenářské třídy, aby získaly titul Čtenář roku 2016, a vyhrály pro svoji třídu věcné ceny z nakladatelství Albatros a dva dny plné překvapení v Praze! V průběhu BŘEZNA - měsíce čtenářů budou vyhodnoceny nejlepší čtenářské třídy všech krajů a celostátní vítěz bude slavnostně představen v přímém přenosu České televize v rámci předávání cen Magnesia Litera 2016!

Bližší informace o soutěži na - www.ctenipomaha.cz/cs/novinky/soutezctenarroku2016

Vyhlašujeme sedmnáctý ročník soutěže BIBLIOWEB o nejlepší webové stránky knihoven. Ve své kategorii mohou soutěžit všechny typy knihoven Cílem soutěže je udržovat kvalitu webových stránek knihoven na dostatečné úrovni, případně ji dále zvyšovat a dosáhnout, aby knihovnické www stránky sloužily jejich návštěvníkům jako spolehlivý zdroj informací o knihovnách i jejich službách a přilákaly je do nich. Soutěž je podporována Asociací krajů ČR.

Více na - www.skipcr.cz/akce-a-projekty/akce-skip/brezen-mesic-ctenaru/brezen-mesic-ctenaru-2016

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.