Přečtěte si: Plánování školství na krátko

pondělí 11. ledna 2016 ·

Musí to být prokrastinace, tedy dle významového slovníku výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů. Jinak si "překvapení" obcí, jež nyní zjistily, že se jim nedostává kapacity ve školách, vysvětlit nelze. Zejména ne poté, co několik posledních let řešily akutní nedostatek volných míst v mateřských školách.


Z komentáře Julie Hrstkové v iHNed.cz vybíráme:

Školství bohužel − ač každá politická strana mluví o tom, že vzdělání je naší budoucností, a vzdělávací zařízení tím pádem politickou prioritou − patří k oblastem, kde se musí plánovat. Na druhou stranu právě díky dostupným datům se zrovna v této oblasti může plánovat docela dobře a jednoduše. Jenže − jak politik vysvětlí, že by bylo nejlepší rozšířit školku či školu, když akutně schází lavičky, cyklostezka nebo cokoliv jiného dostatečně viditelného? Bude to vůbec dělat, když jediný, komu takový krok může přinést politické body, bude jeho nástupce?

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.