Mladý technik 3

úterý 26. ledna 2016 ·

Staň se Einsteinem 21. století!

Kniha Mladý technik 3 je dalším pokračováním úspěšné řady seznamující zájemce všech věkových kategorií s fakty, novinkami a zajímavostmi ze světa techniky. Tentokrát jsme se zaměřili na měření času, leteckou techniku, dobývání kosmu a další zajímavé oblasti techniky. Zahrnuli jsme také základy mechaniky. Rozšiřte si tedy své obzory na poli techniky, jež je v dnešním světě všudypřítomná.

Nedílnou součástí publikace jsou opět návody na výrobu funkčních modelů, abyste si pro lepší pochopení témat mohli vše vyzkoušet vlastníma rukama - čekají vás například atraktivní Samohyby a minizbraně. Vše je proloženo oblíbenými obrázkovými testy označenými „Technické záhady“, aby vaše poznávání bylo ještě zábavnější.

Pokud vás Mladý technik zaujal, doporučujeme vám také další svazky Mladého technika. Více informací najdete na www.albatrosmedia.cz/hrava-veda.html.

Vyrobte si:
- sluneční a vodní hodiny
- katapult a další minizbraně
- tryskové autíčko z PET lahví

Vite:
- co všechno ukazuje orloj?
- jak funguje konvertoplán?
- jak vyrobit pistolku na gumičky?
- proč bylo vyvíjeno letadlo poháněné uhlím?

S námi vám bude technika přinášet radost!

O autorovi:
Mgr. Radek Chajda (narozen 1973), pedagog a fyzik, je spolupracovníkem České televize při tvorbě vzdělávacích pořadů pro děti. Doposud mu vyšly například tyto publikace: Fyzika na dvoře, Hravá matematika, Zkoumáme kapaliny…

Novinku Mladý technik 3 objednávejte se slevou přímo u vydavatele na www.albatrosmedia.cz

Ukázky stran:

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
27. ledna 2016 v 1:39  

No paráda! Až srdéčko zaplesá.
Pozlatit pana Chajdu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.